Popizam

Popizam - Hackett, Pat | Caritasspiritistcenter.org

...OPizam. POPizam. Andy Warhol, Pat Hackett ... Andy Warhol: бесплатная электронная библиотека Z-Library ... . POPizam (Andy Warhol, Pat Hackett). POPizam. POPizam. Andy Warhol, Pat Hackett. rabljeno. Opis oglasa. Andy Warhol i Pat Hackett - POPizam : Warholove šezdesete. Nakladnik: Naklada Ljevak Zagreb 2009. 397 str. Add another edition? POPizam. First published in 2009. POPizam. Warholove s ezdesete. This edition was published in 2009 by Ljevak in Zagreb. Andy Warhol j. Pat Hackett. PO ... POPizam by Andy Warhol ... . Pat Hackett. PO...

INFORMACIJA

AUTOR
Hackett, Pat
DIMENZIJA
1,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Popizam.pdf

OPIS

Šezdesete je pomela kulturna oluja – pop art, psihodelija. Bob Dylan, underground filmovi – a u New Yorku je u središtu bio Andy Warhol. Njegov studio, atelje na Manhattanu poznat kao Factory, bio je fokalna točka scene šezdesetih, mjesto gdje je stvorio velika platna s limenkama juhe i kulturnim simbolima koji su definirali pop art, i gdje su se mogli zateći svi, od Lou Reeda i Velvet Undergrounda do Edie Sedgwick. Tamo su snimljene Djevojke iz Chelseaja i drugi Warholovi klasici, i tamo je sam Warhol pomno promatrao to posve nevjerojatno doba. O njemu je napisao knjigu POPizam koja je i danas zanimljiva zbog svoje anegdotalnosti, duhovitosti i iskrenosti. Intrigantna poput najboljeg telefonskog trača, istovremeno duhovita i mudra, POPizam – koja prvi put izlazi na hrvatskom jeziku -svjedočanstvo je insajdera o dekadi koja je promijenila svijet. Američki umjetnik Andy Warhol (1927. -1987.) rođen je kao dijete rusinskih emigranta iz Slovačke. Proslavila ga je limenka s Campbellovom juhom i izjava kako će u budućnosti svatko biti slavan 15 minuta. Sam je na početku karijere uređivao izloge trgovina, pisao oglase i novinske reklame. Svijet je osvojio idejom kako je sve dopušteno, vodio se principom mnogo je lijepo, jako mnogo je jako lijepo pa tako i Coca-Cola, Marilyn Monroe, Elisabeth Taylor i električna stolica mogu biti lijepe ako se umnože dovoljno puta.

Želite li pročitati knjigu?Popizam u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Hackett, Pat. Čitati Popizam Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE