Inspekcijsko pravo

Inspekcijsko pravo - Stipić, Milan | Caritasspiritistcenter.org

...a zoper inšpekcijsko odločbo ne zadrži njene izvršitve ... Zakon o inspekcijama Republike Srpske - Paragraf Lex BA ... ... Inspekcija na Kaptolu: Papa poslao poljskog biskupa u nadzor ... a zoper inšpekcijsko odločbo ne zadrži njene izvršitve. (3) Kadar je z inšpekcijsko odločbo odrejena odstranitev že zgrajenega objekta ali dela objekta, vzpostavitev prejšnjega stanja ali... BRAVO Inšpekcija pri preverjanju odloka PCT pogoja Zakon o delovni inšpekciji 2. ...

INFORMACIJA

AUTOR
Stipić, Milan
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Inspekcijsko pravo.pdf

OPIS

U priručniku: Inspekcijsko pravo – uz komentar Zakona o Državnom inspektoratu obrađeni su poslovi državne uprave koju propisi najčešće označavaju kao inspekcijski nadzor. Podloga za izradu priručnika bio je zakonski tekst Zakona o Državnom inspektoratu (Nar. nov., br. 116/08 i 123/08 – ispravak). O radu i djelovanju inspektora autor je u svom dosadašnjem stručnom radu objavio više članaka i knjiga uz prikaz primjera i obrazaca akata, s ciljem da se inspektorima omogući jednostavnije lakše i brže obavljanje inspekcijskog nadzora i poduzimanje mjera, a nadziranima omogući kvalitetniji uvid u dinamiku i opseg inspekcijskih ovlasti koje inspektori imaju na raspolaganju. S obzirom na okolnost da u inspekcijskom postupku, kao stranke, sudjeluju i gospodarski subjekti (pravne osobe, obrtnici, osobe u samostalnom zanimanju) čiji rad inspektori nadziru, a da se inspekcijski nadzor i poduzimanje mjera provodi temeljem više zakona i drugih propisa različitog ranga, ovaj je priručnik namijenjen široj čitateljskoj publici, osobito gospodarskim subjektima.

Želite li pročitati knjigu?Inspekcijsko pravo u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Stipić, Milan. Čitati Inspekcijsko pravo Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE