Leggere non stanca

Leggere non stanca - Bjelobaba, Saša | Caritasspiritistcenter.org

... non stanca glotodidaktička je čitanka koja se sastoji od devet cjelina, a svaka se od njih temelji na cjelovitomu književnom tekstu suvremene talijanske književnosti ... Perchè Non Leggere... - Appunti di Ricerche gratis Studenti.it ... . Riječ je o prvomu i jedinom priručniku te vrste za talijanski jezik u Hrvatskoj. "Leggere non stanca" glotodidaktička je čitanka koja se sastoji od devet cjelina, a svaka se od njih temelji na cjelovitomu književnom tekstu suvremene talijanske književnosti. Riječ je o prvomu i jedinom priručniku te vrste za talijanski jezik u Hrvatskoj. Cilj čitanke je razvijanje vještine čitanja autentičnog teksta, uz ciljano usvaja ... Leggere non stanca, glotodidaktička čitanka - Saša ... ... . Riječ je o prvomu i jedinom priručniku te vrste za talijanski jezik u Hrvatskoj. Cilj čitanke je razvijanje vještine čitanja autentičnog teksta, uz ciljano usvajanje leksika, kao i vođenoga pisanog i usmenog ... Leggere non stanca popunjava veliku prazninu na tržištu glotidikaktičke literature je...

INFORMACIJA

AUTOR
Bjelobaba, Saša
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Leggere non stanca.pdf

OPIS

Leggere non stanca glotodidaktička je čitanka koja se sastoji od devet cjelina, a svaka se od njih temelji na cjelovitomu književnom tekstu suvremene talijanske književnosti. Riječ je o prvomu i jedinom priručniku te vrste za talijanski jezik u Hrvatskoj. Cilj čitanke je razvijanje vještine čitanja autentičnog teksta, uz ciljano usvajanje leksika, kao i vođenoga pisanog i usmenog izražavanja, što su ključna načela suvremene glotodidaktike i Zajedničkoga europskog referentnog okvira za jezike. Čitanka je podijeljena na devet poglavlja, a svako poglavlje obilježava jednaka, čvrsta struktura: – bilješka o autoru – aktivnosti prije čitanja, kojima se uvodi tema književnog djela i povećava motivacija za čitanje, ali omogućuju i kontekstualizirano usvajanje dijela leksika potrebnoga za razumijevanje teksta – tekst pripovijesti, podijeljen na fragmente i popraćen jednostavnim i jasnim objašnjenjima na talijanskom jeziku te pitanjima za provjeru razumijevanja pročitanog teksta – aktivnosti nakon čitanja, kojima se uvježbavaju i upotrebljavaju leksičke strukture iz samoga teksta – prezentiranje jednoga ili više gramatičkih sadržaja iz samoga teksta, uz pripadne zadatke – aktivnosti jednostavne književne analize te vođenoga usmenoga i pisanoga izražavanja. Priručnik sadržava rješenja zadataka i vrlo iscrpan talijansko-hrvatski rječnik te je opremljen brojnim ilustracijama koje su uvijek u funkciji lakšeg razumijevanja sadržaja teksta ili pak usvajanja novog leksika, pa je stoga čitanka namijenjena i samostalnom radu. Pojedini tekstovi i aktivnosti iz čitanke prikladni su za primjenu na razinima od A2 do C1, što ovaj priručnik čini vjernim pratiocem uz skalu Zajedničkoga europskog okvira za učenje stranih jezika.

Želite li pročitati knjigu?Leggere non stanca u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Bjelobaba, Saša. Čitati Leggere non stanca Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE