Medicinska kemija

Medicinska kemija - Mintas, Maden | Caritasspiritistcenter.org

...rani preddiplomski i diplomski studij medicine ... PDF Medicinski fakultet u splitu | I MEDICINSKA KEMIJA (MK) ... ... Diplomski sveučilišni studij "Medicinska kemija" ... rani preddiplomski i diplomski studij medicine. Medicinska kemija i biokemija I; voditeljica: J. Lovrić. Medicinska kemija i biokemija II; voditeljica: J. Lovrić. Medicinska kemija. U prvome se dijelu, nakon kratkog pregleda povijesti lijekova i definiranja medicinske biokemije kao interdisciplinarne znanosti koja zadire u kemijske discipline i bioznanosti... Medicinska kemija i farmaceutska kemija su discipline na sjecištu kemija, posebno sintetska organska kemija, i farmakolo...

INFORMACIJA

AUTOR
Mintas, Maden
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Medicinska kemija.pdf

OPIS

Osnovna misao vodilja u pisanju ove knjige bila je prikazati sjajna otkrića novih lijekova čijom su primjenom u medicini olakšani neizrecivi bolovi i spašeni milijuni života. Knjiga je podijeljena u dva dijela. U prvome se dijelu, nakon kratkog pregleda povijesti lijekova i definiranja medicinske biokemije kao interdisciplinarne znanosti koja zadire u kemijske discipline i bioznanosti, izlažu načela medicinske kemije. Zatim se opisuje povijesna i suvremena receptorska teorija, a potom i mete djelovanja lijekova. U posebnom su poglavlju prikazane strategije koje se primjenjuju u razvoju novoga lijeka. U drugom se dijelu tumači u 10 poglavlja razvoj najučinkovitijih lijekova odabranih terapijskih skupina. Svako od navedenih poglavlja sadržava etiologiju bolesti, iscrpan opis sinteza i mehanizma djelovanja lijekova. Knjiga je interdisciplinarnog karaktera i namijenjena kao sveučilišni udžbenik prije svega studentima, polaznicima diplomskih i doktorskih studija, ali i svim znanstvenicima koji se bave interdisciplinarnim istraživanjima u medicinskoj kemiji.

Želite li pročitati knjigu?Medicinska kemija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Mintas, Maden. Čitati Medicinska kemija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE