Ogled o Ilirskim provincijama i Crnoj Gori

Ogled o Ilirskim provincijama i Crnoj Gori - Matutinović, Lujo | Caritasspiritistcenter.org

...Lujo Matutinović Naslov: Ogled o Ilirskim provincijama i Crnoj Gori (sadrži CD) Izdavač: Školska knjiga, Zagreb Godina: 2009 ... Dragan Markovina's research works ... . Stranica: 290 Stanje: Izvrsno Uvez: Tvrdi. Lujo Matutinović bio je francuski časnik. Djelo je 1811. godine pisao za Napoleona I. Riječ je o važnom... Lujo Matutinović, Ogled o Ilirskim provincijama i Crnoj Gori, Školska knjiga, Zagreb 2009., 290 str.. Ekonomska i ekohistorija, 6 (1), 257-259. U povodu 200. obljetnice Ilirskih provincija objavljen je hrvatski prijevod pariškog ogleda Luje Matutinovića iz 1811. godin ... Lujo Matutinović - Ogled o Ilirskim provincijama Crnoj Gori sadrži CD ... . U povodu 200. obljetnice Ilirskih provincija objavljen je hrvatski prijevod pariškog ogleda Luje Matutinovića iz 1811. godine. Učinjeno je to da se oda počast piscu i čovjeku Luji Matutinoviću te istodobno podupru nova istra...

INFORMACIJA

AUTOR
Matutinović, Lujo
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Ogled o Ilirskim provincijama i Crnoj Gori.pdf

OPIS

Lujo Matutinović bio je francuski časnik. Djelo je 1811. godine pisao za Napoleona I. Riječ je o važnom intelektualnohistorijskom izvoru za hrvatsku povijest na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće. Djelo je s francuskoga na hrvatski prevela dr. Jagoda Milinković, a uvodne studije o Matutinoviću i njegovu djelu napisali su dr. Drago Roksandić i dr. Gabrijela Vidan. Uz hrvatski prijevod u prilogu knjige na CD-u donosimo snimke izvornog rukopisa i njegovu transkripciju.

Želite li pročitati knjigu?Ogled o Ilirskim provincijama i Crnoj Gori u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Matutinović, Lujo. Čitati Ogled o Ilirskim provincijama i Crnoj Gori Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE