Ljiljan u dolu

Ljiljan u dolu - De Balzac, Honore | Caritasspiritistcenter.org

...Ljiljan u dolu", prema riječima Paula Claudela, čudesna je poema, prožeta romantičnim zanosom kao jednim od svojih glavnih obilježja, vodena strastima svojih junaka, strastima i tijela i duše, prodahnuta različitim nijansama ljubavi i zaogrnuta u veličanstvene ljepote prirode ... LJILJAN U - kupite na Limundu ... . (Iz pogovora : Božidar Petrač) Roman Ljiljan u dolu, prema riječima Paula Claudela, čudesna je poema, prožeta romantičnim zanosom kao jednim od svojih glavnih obilježja, vodena strastima svojih junaka, strastima i tijela i duše, prodahnuta različitim nijansama ljubavi i zaogrnuta u veličanstvene ljepote prirode. (Iz pogovora Božidara Petrača) Od istog autora SVI NASLOVI Ljiljan u dolu book. R ... Ljiljan u dolu by Honoré de Balzac - Goodreads ... . (Iz pogovora Božidara Petrača) Od istog autora SVI NASLOVI Ljiljan u dolu book. R...

INFORMACIJA

AUTOR
De Balzac, Honore
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Ljiljan u dolu.pdf

OPIS

Ljiljan u dolu jedan je od najpoetičnijih i najromantičnijih Balzacovih romana. Roman je nastao 1835. a objavljen je u lipnju 1836. U romanu Balzac raščlanjuje ljubav u odnosu prema društvenom životu i stvaralaštvu i cijeli roman temelji na mnogim autobiografskim činjenicama i pojedinostima iz svoga osobnog života.Iako je u određenu smislu riječ o epistolarnom romanu kakve je književna povijest poznavala prije Balzaca, njegova je izvornost ipak nedvojbena: u prvom, dugačkom pismu, koje sadrži gotovo čitav roman, glavni junak Félix de Vandenesse ispovijeda svoj život zaručnici, grofici Natalie de Manerville; drugo pismo, na samo par stranica, sadrži grofičin ironičan odgovor.

Želite li pročitati knjigu?Ljiljan u dolu u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor De Balzac, Honore. Čitati Ljiljan u dolu Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE