Kraj ljubavne priče

Kraj ljubavne priče - Greene, Graham | Caritasspiritistcenter.org

...ubavne priče" vrlo je netipičan ljubavni film, blizak paradoksalnim poantama Greeneova predloška, no u Jordanovom pristupu dodatno ogoljen, gotovo surov i poharan, lišen svih nepotrebnih dodataka ... Kraj ljubavne priče (THE END OF THE AFFAIR, 1999) ... . KRAJ LJUBAVNE PRIČE konvencionalna je storija 0 vjernosti i nevjeri, pomiješanim osjećajima ljubavi i mržnje u ratnom Londonu, s klasičnim trokutom u postviktorijanskom izdanju. Maurice Bendrix se bori s vlastitim osjećajima; bori se protiv svoje ljubomore jer zna da voli ženu koju nikad neće imati, a bori se i protiv Boga koga će na ... Kraj ljubavne priče - drama 03. 11. 2020. prije 1 godinu 20. studenoga na HRT - HTV 1 u 23:45 (15) Jedne kišne londonske večeri 1946. Bendrix slučajno sretne Henryja Milesa, supruga svoje biv ... Ilina Cenov: 'Kraj ljubavne priče' Grahama Greena ... ... Kraj ljubavne priče - drama 03. 11. 2020. prije 1 godinu 20. studenoga na HRT - HTV 1 u 23:45 (15) Jedne kišne londonske večeri 1946. Bendrix slučajno sretne Henryja Milesa, supruga svoje bivše ljubavnice Sare, koja je dvije godine prije naprasno okončala njihovu vezu. Naručite u VBZ online knjižari ...

INFORMACIJA

AUTOR
Greene, Graham
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kraj ljubavne priče.pdf

OPIS

Roman o ljubavnom trokutu u ratnom Londonu. Pisac Maurice Bendrix bori se sa svojom ljubomorom zbog žene koja mu nikada neće pripadati, a protivi se i Bogu, s kojim se na kraju ipak mora susresti. Državni službenik Henry Miles prevareni je muž, bezvoljan i mlitav, te ne osjeća nikakvu fizičku želju prema svojoj ženi Sarah, koja je rastrgana između takvoga muža i Mauricea, kojeg strastveno voli. Ona je ujedno središnji i najsloženiji lik romana: muči je neutaživa želja da duh bude isto toliko voljen koliko i tijelo, težnja da poštuje bračni ugovor i traganje za Bogom. Obrat nastupa u trenutku kad Bendrix otkriva dnevnik sada već mrtve Sarah, te ona sama postaje pripovjedačem koji objašnjava svoje postupke i obrat prema vjeri. Držeći se osnovne fabule, autor raspravlja o opasnostima strasti, ali i pomanjkanja osjećaja, te o pitanjima vjere i mogućnosti čuda.

Želite li pročitati knjigu?Kraj ljubavne priče u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Greene, Graham. Čitati Kraj ljubavne priče Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE