Povijest Hrvatske i južnoslavenskih naroda od 395. do 1992.

Povijest Hrvatske i južnoslavenskih naroda od 395. do 1992. - Peroche, Gregory | Caritasspiritistcenter.org

... su Srbi, počevši od 1991., pokrenuli protiv Slovenije i Hrvatske, a zatim i protiv Bosne i Hercegovine, moglo se predvidjeti još 1990 ... Mlada Bosna i Sarajevski atentat 1914. godine - Hrvatski povijesni portal ... . ili Nažalost, ni danas se ne može reći da Hrvati dovoljno poznaju svoju povijest, a još manje povijest ostalih naroda i carstava koja su vladala na području... Rat koji su Srbi, počevši od 1991., pokrenuli protiv Slovenije i Hrvatske, a zatim i protiv Bosne i Hercegovine, moglo se predvidjeti još 1990. ili Nažalost, ni danas se ne može reći da Hrvati dovoljno poznaju svoju povijest, a još manje povijest ostalih naroda i carstava ko ... Sjećanje na hrvatsku povjesničarku nadu klaić... ... . ili Nažalost, ni danas se ne može reći da Hrvati dovoljno poznaju svoju povijest, a još manje povijest ostalih naroda i carstava koja su vladala na području... Lingvistika, teorija i povijest književnosti. Opća povijest od pariške komune do kraja prvog svjetskog rata. Povijest Hrvatske i južnoslavenskih naroda. Od 395. do 1992. Dan...

INFORMACIJA

AUTOR
Peroche, Gregory
DIMENZIJA
8,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest Hrvatske i južnoslavenskih naroda od 395. do 1992..pdf

OPIS

Rat koji su Srbi, počevši od 1991., pokrenuli protiv Slovenije i Hrvatske, a zatim i protiv Bosne i Hercegovine, moglo se predvidjeti još 1990. ili čak 1987. godine. On ima korijene u dugoj i nemirnoj povijesti Jugoslavije i Balkana, područja preko kojega prolaze nemirne granice između Istoka i Zapada, između katoličanstva i pravoslavlja, područja kojim su tijekom povijesti naizmjenično vladala razna carstva i koje je bilo pod utjecajem raznih europskih sila. Taj barbarski rat, koji je svijetu poznat po nekoliko gradova-mučenika – Vukovaru, Dubrovniku, Sarajevu… – svojim je krvavim pipcima dosegnuo i najmanja sela te prouzročio egzodus više od dva mi lijuna Hrvata i Bošnjaka. Druga Jugoslavija, ona Titova, prestala je postojati 25. lipnja 1991. godine, a neki su je neprestano nastojali oživjeti iz „kliničke smrti. Mnoge europske zemlje, SAD i UN svojim su diplomatskim potezima taj rat učinili znatno težim i time postali sudionici u agresiji Srbije i JNA na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. I prva i druga Jugoslavija stvorene su odlukom velikih sila od na cija koje postoje od sedmoga stoljeća. Zato su obje bile osuđene na propast i obje su se raspale u krvi. Knjigu se može preporučiti svim Hrvatima i ljubiteljima povijesti. Nažalost, ni danas se ne može reći da Hrvati dovoljno poznaju svoju povijest, a još manje povijest ostalih naroda i carstava koja su vladala na području jugoistočne Europe tijekom petnaest stoljeća. Ova je knjiga prava mala povijesna enciklopedija – u samo jednoj knjizi i u njoj sadržanim zemljovidima čitatelj može naći sažeto tisuću i petsto godina povijesti života hrvatskoga naroda i drugih južnoslavenskih naroda.

Želite li pročitati knjigu?Povijest Hrvatske i južnoslavenskih naroda od 395. do 1992. u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Peroche, Gregory. Čitati Povijest Hrvatske i južnoslavenskih naroda od 395. do 1992. Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE