Naslijepo

Naslijepo - Magris, Claudio | Caritasspiritistcenter.org

...ēpo pril. DEFINICIJA 1. a. bez gledanja [pisati naslijepo] b ... Gdje se nalazi slijepo crijevo - Arz.hr | Pratite nas na ... ... Na slijepo ... ēpo pril. DEFINICIJA 1. a. bez gledanja [pisati naslijepo] b. šah bez gledanja u ploču 2. bez plana, nasumce, odoka, otprilike ETIMOLOGIJA na + v. slijepo. nȁslijēpo (Cyrillic spelling наслијепо). blindly. Što znači NASLIJEPO, definicija i primjeri rečenica za riječ NASLIJEPO na hrvatsko...

INFORMACIJA

AUTOR
Magris, Claudio
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Naslijepo.pdf

OPIS

Nova knjiga tršćanskog autora Claudija Magrisa, pored Umberta Eca najznačajnijega intelektualnoga glasa Italije, Alla Cieca (Naslijepo) talijanska je kritika već proglasila monumentalnim romanom. Opisuju je kao mračnu, duboko pesimističnu knjigu. U središtu priče nalazi se 2.000 talijanskih radnika koji su nakon Drugog svjetskog rata ostavili sve za sobom kako bi u Jugoslaviji pomogli u izgradnji komunizma. Godinu dana poslije, od Tita proglašeni staljinistima, postaju previše opasni te bivaju deportirani i zlostavljani u raznim logorima na otocima sjevernog Jadrana. Nakon povratka u Italiju, tamošnja policija se prema njima odnosi kao prema opasim komunistima s Istoka, a za komunističku partiju su nepoželjni kao svjedoci komunističkih zlostavljanja. Magris ističe da ga već godinama zanimaju žrtve povijesti koji se uvijek nađu na krivom mjestu. Ton Magrisove knjige je mračan te podsjeća na Srce tame Josepha Conrada, a autor je opisuje kao hommage denunciranom humanizmu.

Želite li pročitati knjigu?Naslijepo u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Magris, Claudio. Čitati Naslijepo Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE