Due Diligence

Due Diligence - Howson, Peter | Caritasspiritistcenter.org

...e diligence business definition refers to organizations practicing prudence by carefully assessing associated costs and risks prior to completing transactions ... Due Diligence • Definition | Gabler Wirtschaftslexikon ... . Examples include purchasing new property or equipment, implementing new business information systems, or integrating with another firm. due diligence: [noun] the care that a reasonable person exercises to avoid harm to other persons or their property. Due Diligence "Dubinska analiza" je jedan od ključnih koraka u procesu kupovine nekog društva.Due Diligence podrazumijeva procjenu ugovaranja s komercijal ... What is Due Diligence - Meaning, Examples, Types + Checklist ... . Due Diligence "Dubinska analiza" je jedan od ključnih koraka u procesu kupovine nekog društva.Due Diligence podrazumijeva procjenu ugovaranja s komercijalnog, financijskog i pravnog stajališta. Provodi se interdisciplinarno sa svrhom što boljeg uvida u razne aspekte poslovanja trgovačkog društva prije njegove prodaje / akvizicije radi izbjegavanja neizvjesnih stanja i eventualnih sporova. Due diligence i...

INFORMACIJA

AUTOR
Howson, Peter
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Due Diligence.pdf

OPIS

Due diligence je jedan od najvažnijih, ali, nažalost, nedovoljno vrednovanih aspekata procesa akvizicije nekog društva.Kao što sam autor u uvodnom dijelu kaže: … Due diligence znači procjenu sklapanja posla s komercijalnog, financijskog i pravnog stajališta. Bavi se razumijevanjem poslovanja društva koje treba kupiti, i potvrđuje hoće li društvo koje kupuje dobiti ono što misli da kupuje, otkrivajući svaki rizik pri sklapanju poslova, pronalazeći stavke za pregovore i pomažući u planiranju integracija nakon sklapanja posla. Međutim, to nije, kao što mnogi smatraju, isključivo zadatak računovođa i odvjetnika. Kako bi se proveo na ispravan način, due diligence treba adekvatno planirati i profesionalno voditi.Ova je knjiga sveobuhvatni priručnik o tome kako na najbolji mogući način obaviti due diligence. Sastoji se od tri osnovne cjeline, od kojih prva kroz šesnaest poglavlja govori o različitim vrstama due diligencea. Navedeni su svi aspekti toga postupka, od financijskog, pravnog i komercijalnog due diligencea, do due diligencea zaštite okoliša i due diligencea intelektualnog vlasništva, a osobito je zanimljivo poglavlje o radu sa savjetnicima i upravljanju due diligence projektima. Kao praktična pomoć kod akvizicija, u drugom se dijelu knjige nalaze liste provjere za svaku vrstu due diligencea, s ključnim pitanjima koja trebate postaviti kod prikupljanja informacija. U trećem dijelu nalaze se dodaci s različitim popisima relevantnim za due diligence, npr. popis zakona o ljudskim potencijalima, okvir sposobnosti koje treba uzeti u obzir kod procjene menadžmenta, pokazatelji tipa prema Myers-Briggsu, te osvrt na prava nad intelektualnim vlasništvom, kao što su patenti, autorsko pravo, zaštitni znakovi i trgovačke tajne.

Želite li pročitati knjigu?Due Diligence u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Howson, Peter. Čitati Due Diligence Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE