Mediteranska kuhinja

Mediteranska kuhinja - Barbieri, Veljko | Caritasspiritistcenter.org

...anska kuhinja/Mediterranean cuisine. 9 видео 0 просмотров Обновлен 5 июл ... Mediteranska kuhinja - Vodič kroz Hrvatsku | Adriatic.hr ... . 2021 г. Mediteranska Kuhinja. 5,498 likes · 8 talking about this. See more of Mediteranska Kuhinja on Facebook. Mediteranska kuhinja označava posebnu kulturu spravljanja i uživanja u jelima, koja se razvila i etablirala u krajevima uz obalu Mediterana. Uz određene regionalne posebnosti, mediteransku kuhinju krase i brojne zajedničke karakteristike. Jedna od najpoznatijih a možda ... Mediteranska kuhinja - Coolinarika ... . Jedna od najpoznatijih a možda ...

INFORMACIJA

AUTOR
Barbieri, Veljko
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Mediteranska kuhinja.pdf

OPIS

Nakon uspješnih i hvaljenih kuharica Hrvatska kuhinja i Dalmatinska kuhinja stiže nam i Mediteranska kuhinja. Naš nagrađivani književnik, najveći poznavatelj povijesti gastronomije i autor slavne televizijske emisije nudi nam 381 recept iz Španjolske, Italije, Francuske, Monaka, Hrvatske, Grčke, Albanije, Turske, Izraela, Libanona i svih država sjeverne Afrike. Knjiga je podijeljena u poglavlja: predjela, juhe, rižoti, tjestenine, palente i kruhovi, jela od povrća i gljiva, jela od mesa, peradi i divljači, jela od ribe, školjaka i glavonožaca te slastice. U kuharici se nalaze tradicionalni recepti koji su ponegdje modernizirani i prilagođeni suvremenim navikama načinima pripreme i upotrebi namirnica, a većina je jela slavna i nadaleko poznata, ali Veljko Barbieri nudi nam i neka nepoznata, ali raskošna i savršeno ukusna jela. Profinjeni, slasni, dojmljivi recepti upoznat će čitatelje s atmosferom i bogatstvom pojedinih regija i zemalja u kojima se pripremaju. Mediteranska se kuhinja s pravom naziva najzdravijom kuhinjom na svijetu, a spravljajući jela iz ove kuharice čitatelji će doznati i zašto – koristi se obilje raznog povrća i tehnike kuhanja koje ističu okuse. Nekoliko pravilno raspoređenih eseja dočarat će vam mirise i okuse Mediterana te vas upoznati s poviješću, važnošću i značenjem hrane u području gdje se svi događaji vrte oko stola. Veljko Barbieri majstor je atmosfere koja nastaje uz hranu koja se dijeli, a u svojim kuharicama uvijek otkriva sitne i važne detalje koji će svako jelo učiniti slasnijim i ukusnijim.

Želite li pročitati knjigu?Mediteranska kuhinja u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Barbieri, Veljko. Čitati Mediteranska kuhinja Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE