O ljepoti

O ljepoti - Smith, Zadie | Caritasspiritistcenter.org

... ljepoti. "Stvari su lijepe ako ih voliš ... Pregled najboljih knjiga o zdravlju i ljepoti žena u 2020. ... .". "Ljepota je jedna od rijetkih stvari koje ne vode u sumnju u Boga.". "Ništa ne uljepšava ženu više nego uvjerenje da je lijepa.". "Nema izvrsne ljepote koja nema malo neobičnosti u sebi.". Izreke i citati o ljepoti. "Malo ih je obdareno da blistaju ljepotom, ali svako može biti ugodan.". Jonathan Swift. "Ako čovjek zaroni do dna naslade, iznijet će odande više šljunka nego bisera.". Honoré de Balzac. "Budite uvjereni d ... Moderna vremena :: O ljepoti - mvinfo.hr ... .". Honoré de Balzac. "Budite uvjereni da za sve što volite morate platiti određenu cijenu.". Agata Kristi. Mudre izreke i citati poznatih osoba o ljepoti. Kažu da je ljepota u očima promatrača i da se o ukusima ne raspravlja. No, o ljepoti su mnoge pametne glave imale potrebe progovoriti. Ovdje imate prilike pročitati brojne poslovice i mudre misli o ljepoti sakupljene sa svih strana svijeta. Svatko od nas ima različitu viziju lje...

INFORMACIJA

AUTOR
Smith, Zadie
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
O ljepoti.pdf

OPIS

U ovom romanu Zadie Smith briljantno portretira obiteljski život, brak, sukob privatnog i profesionalnog života i preispituje ljudske samoobmane.Treći roman Zadie Smith, ”O ljepoti”, smješten s obje strane Atlantika, uzbudljiv je obiteljski roman o problemima koji nastaju ispreplitanjem sudbina dviju porodica – Belseyevih i Kippsovih. Na američkoj strani radnja se odvija na koledžu u Wellingtonu, na kojem predaje jedan od glavnih junaka, engleski profesor Howard Belsey. Nakon trideset godina braka suočen je s pravom dramom: pokušava spasiti svoj brak s Afroamerikankom Kiki, dok njegovo troje djece, Jerome, Zora i Levi tragaju za strastima, idealima i obvezama koje će ih voditi kroz život. Poput E. M. Forstera nekada, Zadie Smith danas rekonstruira komičnu stranu otočkog klasnog života, uvodeći nove teme i melodramatske elemente u osnovni konflikt između dviju posve različitih obitelji. U političkim i moralnim posljedicama njihovih nesporazuma prelama se politička i društvena današnjica. Zadie Smith briljantno portretira dvije različite disfunkcionalne obitelji, ali i pojedinačne sudbine. Posebno je zanima kakve su šanse za uspjeh njezinih mladih likova u društvu u kojem su i pravila i uloge već unaprijed određeni. Roman ”O ljepoti” Zadie Smith bio je u užem izboru za Bookerovu nagradu, nagrađen je Commonwealth Writer’s nagradom za najbolji roman 2006. godine te nagradom Orange Prize.

Želite li pročitati knjigu?O ljepoti u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Smith, Zadie. Čitati O ljepoti Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE