Bioarheologija

Bioarheologija - Šlaus, Mario | Caritasspiritistcenter.org

...eoloģija. (no grieķu βίος, bios 'dzīvība' + ἀρχαῖος, arhaios 'sens' + λόγος, logos 'mācība'; angļu bioarchaeology, vācu Bioarchäologie, franču bioarchéologie, krievu биоархеология) ... Slobodna Dalmacija - #bioarheologija ... . Bioarheologija - Free download as Word Doc (.doc / .docx), PDF File (.pdf), Text File (.txt) or read online for free. za ispit trece godine arheologije. 1 bioarchaeology. Bioarheologija. Archaeology i ... Bioarheologija ... . Archaeology i...

INFORMACIJA

AUTOR
Šlaus, Mario
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Bioarheologija.pdf

OPIS

Bioarheologija – Demografija, zdravlje, trume i prehrana starohrvatskih populacija Knjiga ima sedam poglavlja u kojima se opisuje razvoj bioarheologije u svijetu i u nas, navode tafonomijska obilježja naših arheoloških nalazišta, demografske odrednice analiziranih starohrvatskih populacija, učestalost i distribucija trauma te patoloških promjena na zubima i kostima, kao i analiza promjena koje su bile posljedica svakodnevnih aktivnosti i teškoga fizičkog rada. Pisana jednostavno i zabavno, iako utemeljena na autorovu neprijepornome stručnom znanju i iskustvu, nezaobilazno je štivo za studente arheologije, povijesti, antropologije i medicine, za aktivne znanstvenike, ali i za svakog čitatelja kojega zanima s kojim su se izazovima suočavali naši predci i na koji su ih način prevladavali.

Želite li pročitati knjigu?Bioarheologija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Šlaus, Mario. Čitati Bioarheologija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE