Zagrebački leksikon

Zagrebački leksikon - Skupina Autora | Caritasspiritistcenter.org

...ki leksikon u izdanju Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža i Masmedije iz 2006 ... PDF On the Threshold of a New Age ... . godine prvi je leksikon u Hrvatskoj koji obrađuje pojmove vezane samo uz jedan grad - Zagreb. Uz cijeli niz članaka tematski vezanih uz Zagreb, Leksikon donosi i mnoštvo starih i novih fotografija, crteža... Zagrebački leksikon oživljava zaboravljene vedute i događaje, vodi čitatelje u gradske muzeje, parkove, šetališta, ustanove, ulice i trgove. Premda ne sadržava biografske nat ... Zagrebački leksikon Series by Leksikografski zavod 'Miroslav Krleža' ... . Premda ne sadržava biografske nat...

INFORMACIJA

AUTOR
Skupina Autora
DIMENZIJA
9,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Zagrebački leksikon.pdf

OPIS

Zagrebački leksikon svojevrsni je vodič kroz materijalni i duhovni Zagreb; kroz prošlost i sadašnjost grada i njegove okolice. Živahno kulturno, trgovačko, političko, industrijsko i prometno središte; grad kroz čiju se uzbudljivu povijest prelamala i povijest hrvatskoga naroda, opisan je u dvosveščanom leksikonu nizom informativnih i stručno sročenih natuknica, satkanih prinosima iz različitih područja – od znanosti, umjetnosti, obrazovanja i publicistike do gospodarstva, sporta, turizma i zabave. Zagrebački leksikon oživljava zaboravljene vedute i događaje, vodi čitatelje u gradske muzeje, parkove, šetališta, ustanove, ulice i trgove. Premda ne sadržava biografske natuknice Leksikon upućuje i na mnoge osobe koje su svojom djelatnošću obilježile život grada u pojedinim područjima i razdobljima, a kazalo imena na kraju knjige olakšava njihovo pronalaženje i kontekstualiziranje. Zagreb je predočen i nizom likovnih, na suvremen način izvedenih sadržaja starih i novih fotografija, crteža, karata i preglednih tablica. Prvi leksikografski opis Zagreba, pojmovnik njegovih vitalnih točaka, prvo je izdanje Leksikografskoga zavoda o nekome hrvatskom gradu.

Želite li pročitati knjigu?Zagrebački leksikon u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Skupina Autora. Čitati Zagrebački leksikon Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE