Konjska ljubav

Konjska ljubav - Arambašić-Kopal, Dobrila | Caritasspiritistcenter.org

...Here: Home → Konjska ljubav. Konjska ljubav ... Lyube - Текст песни Конь (Kon') - RU ... . Autor 13 May, 2014 0 Comment. Ovaj izraz mi je pao na pamet zbog narodne izreke: "Dok se konji tuku, ždrebad crkavaju!", jer se često... II►Arambašić-Kopal Dobrila: KONJSKA LJUBAV Godina izdanja: 2006 Država: Hrvatska Jezik izdanja «Konjska ljubav» inzistira na figurama ironije i samoironije kao i na anegdotalnosti. Konjska ljubav. Začetnik teme sinnke. aaaaa jeeeste....briga me da ga o ... Konjska ljubav | Forum Krstarice ... . aaaaa jeeeste....briga me da ga o...

INFORMACIJA

AUTOR
Arambašić-Kopal, Dobrila
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Konjska ljubav.pdf

OPIS

Poezija odmah i sada, onako kako su nastajale emotivne senzacije i životni sudariU svojoj prvoj pjesničkoj knjizi Dobrila Arambašić-Kopal poetski intimizira sa svijetom, koji, naravno, podvrgava terapiji. Njen lirski subjekt je slab, krhak i posve rezigniran, ali je poželio obnoviti sebe iz preostale snage svijeta, također načetog bezvoljnošću i slabim konstruktima. U svom intimnom dnevniku, kanconijeru, ona ispisuje pjesme ljubavne tematike koje kreću od škrtih, gotovo haiku oblika do epigramska i sentencionalna minimalizma. To je lirika koja je nastala a prima vista, dakle odmah i sada, onako kako su nastajale emotivne senzacije i životni sudari, bivajući transformirane u poetski znak. Ti znakovi građeni su na srazovima starih poetskih mudrosti i posve suvremenih, bliskih nam, asocijacija i metafora. Konjska ljubav inzistira na figurama ironije i samoironije kao i na anegdotalnosti. I to direktno, otvoreno i bez retoričke pozlate.

Želite li pročitati knjigu?Konjska ljubav u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Arambašić-Kopal, Dobrila. Čitati Konjska ljubav Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE