Numizmatika na povijesnom tlu Hrvatske

Numizmatika na povijesnom tlu Hrvatske - Mimica, Bože | Caritasspiritistcenter.org

...kazuje cjelokupni razvoj, kulturno-povijesnu važnost, likovnu kreativnost i umjetničku vrijednost iznimnobogate, raznovrsne i očuvane numizmatičke ... Hrvatska numizmatika ... ... Za uplatu na tvoj račun, kupcu trebaš dati samo IBAN, ime i prezime! Saznaj više. Rani sredvji vijek poštarina po cijeniku hrvatske pošte ne šaljem pouzećem kao ni tiskom cijena fiksna zamjena me ne zanima. An edition of Numizmatika na povijesnom tlu Hrvatske (1992). Hrvatska. Novi vijek, Srednji vijek, Stari vijek, Suvremeno doba. Numizmatika. Stranica je stvorena za upoznavanje čitatelja s knjigama na hrvatsko ... Film Numizmatika na hrvatskome povijesnom tlu ... . Hrvatska. Novi vijek, Srednji vijek, Stari vijek, Suvremeno doba. Numizmatika. Stranica je stvorena za upoznavanje čitatelja s knjigama na hrvatskom, srpskom i...

INFORMACIJA

AUTOR
Mimica, Bože
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Numizmatika na povijesnom tlu Hrvatske.pdf

OPIS

Pred nama je životno djelo poznatoga hrvatskoga numizmatičara prof. Bože Mimice. Ono predstavlja sintezu njegova kontinuiranog rada na hrvatskoj numizmatici tijekom više desetljeća. Svojim radom Mimica se uspješno stavlja o bok Ljubiću, Brunšmidu, Rešetaru i Rengjeu pa se ovaj njegov rad može smatrati izravnim nastavkom njihova rada i važnim doprinosom hrvatskoj (i svjetskoj) numizmatici…. Međutim, numizmatika je i jedna od važnijih pomoćnih povijesnih znanosti. Ona je uz arheologiju u užem smislu riječi, epigrafiku, heraldiku, diplomatiku itd. osnova svakoga ozbiljnoga istraživanja povijesti. Mimičino djelo i u tom je smjeru snažan oslonac daljnjih povijesnih spoznaja. Zato će numizmatičarima i povjesnicima antike biti od nesumnjive i velike koristi sabrani podaci o grčkim i ilirskim novcima na našem tlu, ali težište je djela upravo na hrvatskoj numizmatici. Materijali iz Dalmacije, Slavonije i Bosne pomoći će boljem sagledavanju mnogih pitanja i vjerojatno ispravljanju mnogih ukorijenjenih zabluda.

Želite li pročitati knjigu?Numizmatika na povijesnom tlu Hrvatske u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Mimica, Bože. Čitati Numizmatika na povijesnom tlu Hrvatske Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE