Slovo iskona – 2.dop.izd.

Slovo iskona – 2.dop.izd. - Damjanović,Stjepan | Caritasspiritistcenter.org

... ... Jednotky: Slovo iskona ... ... Игра DOP 2: Delete One Part Онлайн - Играть Бесплатно ... mnazijskoga školovanja u Požegi, na Filozofskome fakultetu u Zagrebu diplomirao je jugoslavenske jezike i književnosti te ruski ...

INFORMACIJA

AUTOR
Damjanović,Stjepan
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Slovo iskona – 2.dop.izd..pdf

OPIS

Postanak i uporaba staroslavenskoga jezika i njegovo funkcioniranje u hrvatskoj tradiciji i slavenskim kulturama kroz stoljeća, postanak glagoljice i ćirilice u kontekstu povijesnih izvora, uloga i značenje Svete Braće, jezična, paleografska i tekstološka analiza kanonskih tekstova, redakcije i recenzije staroslavenskih tekstova, te ćirilometodsko naslijeđe u hrvatskom srednjem vijeku – temeljni su problemi koje proučava akademik Stjepan Damjanović u ovome sveučilišnom udžbeniku za studente kroatistike i slavistike. No, zbog svoje jasnoće i sažetosti u tumačenju filoloških pojmova i tema, kao i zbog bogate likovne i grafičke opreme, Damjanovićevo Slovo iskona zainteresirat će posve sigurno i stručne filolološke krugove te sve ljubitelje starih hrvatskih i slavenskih knjiga čemu u prilog idu već dva rasprodana izdanja Slova iskona. Posebna je vrijednost ove knjige i u tome što se, uz opis i analizu svakoga teksta, leksikonski obrađuju filološki pojmovi, primjerice aprakos, inkunabula, inicijal, transliteracija i drugi, a istodobno se kratko i obavijesno obrađuju zanimljive teme (Na čemu i čime su pisali stari Slaveni, Varijante u prijepisima i drugo), što će pomoći da se lakše prebrode teškoće koje u nastavi mnogih predmeta nastaju zbog nepoznavanja elementarnih filoloških pojmova. Prvo, rasprodano izdanje objavljeno je 2002., a drugo, dopunjeno izdanje 2004. Knjiga je opremljena sa šezdesetak kolor i šezdesetak crno-bijelih ilustracija, tablicama te imenskim i predmetnim kazalom.

Želite li pročitati knjigu?Slovo iskona – 2.dop.izd. u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Damjanović,Stjepan. Čitati Slovo iskona – 2.dop.izd. Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE