Trnoružica

Trnoružica - Braća Grimm | Caritasspiritistcenter.org

...ica ili Uspavana ljepotica je klasična dječja bajka u kojoj se javljaju prelijepa kraljevna, kletva zle vile i lijepi kraljević koji ju oslobađa kletve poljupcem prave ljubavi ... Trnoružica - Samobor ... ... Maja Posavec - Текст песни Trnoružica - RU ... ica ili Uspavana ljepotica je klasična dječja bajka u kojoj se javljaju prelijepa kraljevna, kletva zle vile i lijepi kraljević koji ju oslobađa kletve poljupcem prave ljubavi. Bajku je pod izvornim imenom La Belle au bois dormant prvi objavio francuski književnik Charles Perrault u djelu Histoires ou contes du... Tekst i glazba : Alen JakobovićAranžman: Zvonimir DomazetTons...

INFORMACIJA

AUTOR
Braća Grimm
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Trnoružica.pdf

OPIS

Svima poznata klasična bajka o princu, princezi i zloj vještici te o tome kako na kraju uvijek pobjeđuje dobro u novom ruhu ilustratorice Željke Mezić. Klasična bajkabraće Grimm u kojoj zla vila nezadovoljna jer je nisu pozvali na slavlje baci kletvu na djevojčicu. U pomoć je priskočila dobra vila koja je kletvu ublažila. Unatoč brizi roditelja da zaštite dijete uništavanjem potencijalne opasnosti, djevojka se nabode na vreteno i zaspe stoljetni san. Iz sna je poljupcem probudi princ te njih dvoje sretno žive do kraja života. Bilješke o autorima: Braća Jacob i Wilhelm Grimm poznati su po svojim bajkama. Postali su slavni nakon što su 1812. godine objavili zbirku “Dječje i obiteljske priče”. Drugi svezak je objavljen 1814. godine. Wilhelm je umro 1859. godine, a stariji brat četiri godine kasnije. Njihove bajke uvrštene su na popis UNESC-ove nematerijalne baštine. Željka Mezić, dizajnerica tekstila i odjeće uspješno se bavi ilustracijom već dvadeset godina. Redovna je suradnica časopisa za djecu, a o tome koliko su omiljene njene ilustracije, najbolje svjedoče višestruka izdanja njenih slikovnica. Članica je zajednice samostalnih umjetnika. Živi i radi u Zagrebu.

Želite li pročitati knjigu?Trnoružica u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Braća Grimm. Čitati Trnoružica Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE