Valentin Puževski – škola otvorenih vrata

Valentin Puževski – škola otvorenih vrata - Mijatović, Antun | Caritasspiritistcenter.org

...ola otvorenih vrata Valentin Puževski ur ... Dan otvorenih vrata - šta očekuje buduće kadete na Vojnoj akademiji ... . Antun Mijatović. Valentin Puževski, nekadašnji gradonačelnik Grada Križevaca te saborski zastupnik. Valentin Puževski rođen je u mjestu Mali Potočec pored Neka od značajnijih djela su Prema školi otvorenih vrata (1987.), U potrazi za suvremenom osnovnom školom (1991.), Škola otvorenih vrata (2002.), a... Puževski, Valentin, hrvatski pedagog (Mali Potočec kraj Križevaca, 27. Bio je saborski zastupnik (1993-97) i g ... Preminuo doajen hrvatske pedagogije Valentin Puževski - IKA ... . Bio je saborski zastupnik (1993-97) i gradonačelnik Križevaca (1995-96). Značajnija djela: Prema školi otvorenih vrata (1987), U potrazi za suvremenom osnovnom školom (1991), Škola otvorenih vrata (2002). Škola je ljudska reakcija i potreba, ona je, kako kaže profesor Valentin ...

INFORMACIJA

AUTOR
Mijatović, Antun
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Valentin Puževski – škola otvorenih vrata.pdf

OPIS

U knjizi Škola otvorenih vrata Valentina Puževskog sakupljeni su radovi ovoga hrvatskog pedagoga stasalog iz učiteljskih redova koji je nastojao na tradiciji hrvatske nacionalne škole tragati za školom okrenutom potrebama odgoja i obrazovanja u temeljnoj izobrazbi u osnovnoj školi. Vrijeme je to druge polovice dvadesetog stoljeća kad se u svijetu traže nova pedagoška rješenja i on se nastoji uključiti u taj pokret. Daje prikaz razvoja školstva, a onda hrabro otvara vrata hrvatske škole pokušajima i iskustvima drugih zemalja, no, ne oponašajući ih, nego nastojeći graditi vlastitost. Otuda i simbolički naziv Škola otvorenih vrata. Pripada pedagozima koji otvaraju školske prostore i vrijeme za sve one sadržaje i načine rada koji mogu pripomoći u rastu vrijednih ljudskih osobina mladih. Zalaže se za školu njihova radosnog življenja. Valentin Puževski je ponajprije učitelj koji svoja teorijska pedagoška razmišljanja pokušava i praktično ostvariti, a na iskustvima do kojih dolazi vodeći nekoliko uzornih škola gradi svoje teorijske stavove. Iz sadržaja Znanstveni i teorijski rad prof.dr.sc. Valentina Puževskog u području pedagogije i školstva; Neka značajnija samoodređenja i određenja pedagoškog i pedagogijskog planetarija prof.dr.sc. Valentina Puževskog; Neprekidno putovanje u školsku neizvjesnost; Društvene i životne odrednice proširivanja odgojne i obrazovne funkcije suvremene škole; Otvorenost škole prema društvenoj sredini; Izvannastavne i izvnaškolske aktivnosti u funkciji suvremenih tokova odgoja i obrazovanja; Modeli boravka učenika u školi; Posebnosti kineziološkog pristupa odgoju; Novo vrijeme traži novu pedagogiju i novu školu; Izobrazba i pripremanje učitelja; Aktivirati učenike za unapređivanje higijenskih i estetskih uvjeta života u školi; Suvremena škola i štednja; Škola i odgoj mladih za karitativno djelovanje; Mjesto i uloga podmlatka Crkvenog križa u osnovnoj školi; Slobodno vrijeme, igra i odgoj; Pisma starog učitelja.

Želite li pročitati knjigu?Valentin Puževski – škola otvorenih vrata u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Mijatović, Antun. Čitati Valentin Puževski – škola otvorenih vrata Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE