Nevjesta od vjetra

Nevjesta od vjetra - Šnajder, Slobodan | Caritasspiritistcenter.org

...Nevjesta od vjetra Slobodana Šnajdera (1948), jednog od najznačajnijih, a devedesetih godina i proskribiranih, suvremenih hrvatskih dramatičara, praizvedena je na njemačkom jeziku u kazalištu ... Omiljena televizijska blagajnica Biba očekuje svoje prvo dijete ... ... Nevjesta od vjetra / Slobodan Šnajder. ... Nevjesta od vjetra Slobodana Šnajdera (1948), jednog od najznačajnijih, a devedesetih godina i proskribiranih, suvremenih hrvatskih dramatičara, praizvedena je na njemačkom jeziku u kazalištu... Valja naglasiti da je "Nevjesta ad vjetra" pritom opasna i za samoga autora jer ga izbor teme i "ženski" tip dramskog pisma dovodi u dvostruku opasnost -iznevjeriti očekivanja dijela već osvojene europs...

INFORMACIJA

AUTOR
Šnajder, Slobodan
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Nevjesta od vjetra.pdf

OPIS

Drama Nevjesta od vjetra Slobodana Šnajdera (1948), jednog od najznačajnijih, a devedesetih godina i proskribiranih, suvremenih hrvatskih dramatičara, praizvedena je na njemačkom jeziku u kazalištu Stadttheater Bochum 1998. godine. Drama je nastala prema motivima iz života zagrebačke glumice Gemme Boić, slavljene na pozornicama Austrije i Njemačke, koja u Beču 1914. godine oduzima sebi život. Živjela je »usred jednog doba koje je ornament držalo najvišom manifestacijom svoje umjetnosti, pa i svoje biti«.

Želite li pročitati knjigu?Nevjesta od vjetra u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Šnajder, Slobodan. Čitati Nevjesta od vjetra Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE