Razvojna psihopatologija i psihijatrija

Razvojna psihopatologija i psihijatrija - Wenar, Chenar | Caritasspiritistcenter.org

... psihopatologija i psihijatrija. Jastrebarsko: Naklada Slap ... Psihopatologija ~ Psihologija i psihijatrija ... . • Razvojna psihopatologija ili NORMALAN RAZVOJ KOJI JE JE KRENUO KRIVIM PUTEM • Takvo shvaćanje podrazumijeva međuovisnost normalnog i nenormalnog razvoja, pri. Razvojna psihopatologija i psihijatrija Charles Wenar. Razvojni pristup Pregled Psihopatološki fenomeni predstavljaju ponašanje koje se u jednom trenutku moglo smatrati odgovarajućem stupnju djetetova razvoja, ali se to više ne može (Freud). pća postavka tj. etiološka hipoteza ! smetnje u... R ... PDF Razvojna psihopatologija ... . pća postavka tj. etiološka hipoteza ! smetnje u... Razvojna psihopatologija i psihijatrija Charles Wenar Razvojni pristup Pregled Psihopatoloki fenomeni predstavljaju ponaanje koje se ...

INFORMACIJA

AUTOR
Wenar, Chenar
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Razvojna psihopatologija i psihijatrija.pdf

OPIS

Temeljna pretpostavka razvojnog pristupa za razumijevanje poremećaja u dječjoj dobi formulirana je kao simbiotska veza između normalnog i nenormalnog razvoja, pri čemu svaki utječe na onaj drugi, i od kojih nijedan ne opisuje razvoj u potpunosti, bez onog drugog. Naša vlastita definicija psihopatologije kao normalnog razvoja koji je krenuo krivim putem, sažima ovu međuovisnost. Nakon što je prihvaćena ova temeljna ideja, ovakvi su izrazi zazvučali preopćenito da bi bili zadovoljavajući. Bilo je potrebno načiniti mnogo razrađeniju zamisao o tome kako djeluje ova međuovisnost i kako ona dovodi do normalnog razvoja, s jedne strane, odnosno psihopatologije, s druge. Trenutačno, pojmovi rizika i zaštitnih (protektivnih) čimbenika popunjavaju ovu prazninu. Upravo je dinamička međuigra ovih čimbenika ono što određuje hoće li razvoj teći po svom normalnom ili poremećenom tijeku, te, u ovom drugom slučaju, hoće li biti povratka na normalnost. Danas postoji dosta empirijskih podataka da se utvrde razvojni putovi većeg broja psiho-patoloških fenomena. Ovi nam putovi daju podatke o tome koji čimbenici i u kojem razvojnom razdoblju odstupaju od svog normalnog tijeka, kao i o prirodi ovih odstupanja.

Želite li pročitati knjigu?Razvojna psihopatologija i psihijatrija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Wenar, Chenar. Čitati Razvojna psihopatologija i psihijatrija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE