Vrsnoća medicinske skrbi

Vrsnoća medicinske skrbi - Reuben, Eldar | Caritasspiritistcenter.org

...ka etika u palijativnoj skrbi : radovi Simpozija Etika i palijativna medicina 9789532311044 ... PDF I. godina ... . Vrsnoća medicinske skrbi : osnovni pojmovi i primjena u praksi. Vrsnoća medicinske skrbi. Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. Tema ove knjige je poboljšanje kakvoće medicinske skrbi i znanstveno procjenjivanje njezina stupnja. Vrsnoća medicinske skrbi : osnovni pojmovi i primjena u praksi. Medicinska naklada. SASTAVNICE "Vrsnoća medicinske skrbi", Ruben Eldar, Medicinska knjig ... Skrobia - Wikipedia, wolna encyklopedia ... . Medicinska naklada. SASTAVNICE "Vrsnoća medicinske skrbi", Ruben Eldar, Medicinska knjiga, Zagreb, 2003. Tehnička skrb odnos bolesnik -liječnik ugodnost okružja. AKREDITA...

INFORMACIJA

AUTOR
Reuben, Eldar
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Vrsnoća medicinske skrbi.pdf

OPIS

Tema ove knjige je poboljšanje kakvoće medicinske skrbi i znanstveno procjenjivanje njezina stupnja. U posljednja tri desetljeća ocjenjivanje kakvoće medicinske skrbi dobiva sve veću važnost, najprije u SAD-u, a zatim i u zemljama zapadnog svijeta, pa tako i u nas. Praćenje kakvoće skrbi i održavanje na stupnju koji, uz raspoloživa sredstva, osigurava najbolju skrb, a bez povećane opasnosti za bolesnike, vrlo je važno. Jer, ako kakvoća nije prihvatljiva, treba je poboljšati i podići je na željenu razinu. Vrsnoće medicinske skrbi temeljno je važna za zdravstvenu zaštitu na svim razinama, od ambulanta liječnika primarne zaštite, preko općih i kliničkih bolnica do sustava zdravstvene zaštite u cjelini. Znanstvene osnove koje obrađuje knjiga, temelje se na nepristranoj objektivnoj procjeni, upletanju (intervenciji) na principima medicine temeljene na dokazima te nepristranoj procjeni rezultata upletanja. Takvi postupci moraju biti trajno provođeni s ponavljanim ciklusima upletanja. Za medicinsku skrb, kao oblik zdravstvene skrbi, neposredno su odgovorni liječnici, jer je sami primjenjuju i nekoga upućuju da je primijeni. Kako, do sada, liječnik u svom školovanju malo uči o načelima i postupcima za održavanje prihvatljive kakvoće medicinske skrbi i njezinu poboljšanju, ovakva knjiga je dobrodošla i vrlo korisna. Autor, vrsni svjetski stručnjak za ovo područje, iznosi u ovoj knjizi i znanja o doprinosima drugih disciplina skrbi za bolesnika, o odnosima unutar radnog tima, o organizaciji djelatnosti i njezinim promjenama. U knjizi se nalaze i korisni dodatci: Englesko-hrvatski rječnik Pojmovnik Popis knjiga o kakvoći skrbi i njezinu poboljšanju Popis časopisa koji se bave promidžbom poboljšanja kakvoće skrbi.

Želite li pročitati knjigu?Vrsnoća medicinske skrbi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Reuben, Eldar. Čitati Vrsnoća medicinske skrbi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE