Osteosinteze dugih kostiju – pogreške i komplikacije

Osteosinteze dugih kostiju – pogreške i komplikacije - Rukavina, Antun | Caritasspiritistcenter.org

... posebnom dijelu uz brojne i vrlo kvalitetne slike i rendgenograme može se po pojedinim dijelovima dugih cjevastih kostiju i vidjeti da je naslov - pogreške i komplikacije u potpunosti objašnjen ... Paediatria Croatica - Postupnik operativnog liječenja prijeloma dugih... ... .Područje liječenja traume kostiju u našoj je medicinskoj literaturi relativno slabo obrađen... Pregled bibliografske jedinice broj: 1111617. Osteosinteze dugih kostiju : pogreške i komplikacije. više.U posebnom dijelu uz brojne i vrlo kvalitetne slike i rendgenograme može se po pojedinim dijelovima dugih cjevastih kostiju i vidjeti da je naslov - pogreške i komplikacije u... OSTEOSINTEZE DUG ... Osteomijelitis dugih cjevastih kostiju kod djece : uzroci, simptomi... ... .U posebnom dijelu uz brojne i vrlo kvalitetne slike i rendgenograme može se po pojedinim dijelovima dugih cjevastih kostiju i vidjeti da je naslov - pogreške i komplikacije u... OSTEOSINTEZE DUGIH KOSTIJU - pogreške i komplikacije. Po Cuthbertsonu, metabolièki odgo-vor na traumu odvija se u dvije faze. Eb faza u prvim satima po povredi, rezultira hipovolemijom, smanjenim protokom krvi i kompenzatornom reakcijom...

INFORMACIJA

AUTOR
Rukavina, Antun
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Osteosinteze dugih kostiju – pogreške i komplikacije.pdf

OPIS

Knjiga je rezultat 25-godišnjeg rada autora u liječenju prijeloma kostiju operativnim metodama. Sve važne napomene u općem i specijalnom dijelu prikazane su sažeto i prikladno tako da liječnik može vrlo lako uočiti grešku, ali i u danom trenutku znati izabrati i poduzeti odgovarajuću operativnu metodu najprikladniju u tretiranom slučaju.Osobita je vrijednost knjige da se autor vrlo kritički odnosi prema vlastitim uspjesima, ali i pogreškama, sve u želji da čitalac iz prikazanog materijala nauči što više.U posebnom dijelu uz brojne i vrlo kvalitetne slike i rendgenograme može se po pojedinim dijelovima dugih cjevastih kostiju i vidjeti da je naslov – pogreške i komplikacije u potpunosti objašnjen.Područje liječenja traume kostiju u našoj je medicinskoj literaturi relativno slabo obrađen, pa je ovakva knjiga dobro došla. Vjerujemo da će knjiga postati priručnik ne samo traumatolozima, ortopedima, nego i svim onima koji se susreću s liječenjem i praćenjem traumatiziranog bolesnika. To znači da će osim kod užih specijalista knjiga nađe svoje mjesto i u ambulantama liječnika opće prakse odnosno liječničkim komisijama.

Želite li pročitati knjigu?Osteosinteze dugih kostiju – pogreške i komplikacije u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Rukavina, Antun. Čitati Osteosinteze dugih kostiju – pogreške i komplikacije Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE