Radijacijske ozljede – dijagnostika i liječenje

Radijacijske ozljede – dijagnostika i liječenje - Dodig, Damir | Caritasspiritistcenter.org

...ijske ozljede. Ionizirajuće zračenje oštećuje tkivo na različite načine ovisno o vrsti i jačini radijacije te veličini izloženog područja ... Medicinska naklada. RADIJACIJSKE OZLJEDE ... ... Ozljeda - Modrica - Opis, dijagnostika, liječenje bolesti ... ijske ozljede. Ionizirajuće zračenje oštećuje tkivo na različite načine ovisno o vrsti i jačini radijacije te veličini izloženog područja. Specifično liječenje: Simptomatsko liječenje se...

INFORMACIJA

AUTOR
Dodig, Damir
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Radijacijske ozljede – dijagnostika i liječenje.pdf

OPIS

Ovo je prva knjiga ove tematike na hrvatskom jeziku, a malo ih je i u svjetskoj literaturi.U knjizi su sistematično prikazani dijagnostika i liječenje radijacijskih bolesti. Budući da je dijagnostika tih ozljeda povezana s procjenom primljene doze zračenja, iznose se i osnove fizike i instrumentacije što je potrebno za procjenu doze. Knjiga ima dva dijela. U prvom dijelu razmatraju se načela fizike i biologije potrebna za razumijevanje učinaka zračenja. Taj je dio dopunjen i opisima nekih relevantnih tehnika i metoda, npr. detekcije, spektrometrije i dozimetrije zračenja, zatim analize kinetike zadržavanja radionuklida, citogenetičkih tehnika itd. U drugom je dijelu knjige naglasak na medicinskim aspektima radijacijskih ozljeda, ali ni ovdje teorija nije jedini sadržaj već je dopunjena uputama za rad u praksi i za organizaciju zbrinjavanja. Na kraju knjige raspravlja se o psihološkim načelima nuklearnih akcidenata i obavještavanja javnosti. Knjiga je namijenjena studentima, liječnicima, specijalistima nuklearne medicine i drugih specijalnosti, te svima koji se mogu profesionalno suočiti s radijacijskim ozljedama.

Želite li pročitati knjigu?Radijacijske ozljede – dijagnostika i liječenje u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Dodig, Damir. Čitati Radijacijske ozljede – dijagnostika i liječenje Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE