Živi i mrtvi

Živi i mrtvi - Mlakić, Josip | Caritasspiritistcenter.org

...rtvi. Буду смотреть. Zivi i mrtvi: Directed by Kristijan Milic ... Фильм, 2007 - подробная информация - Zivi i mrtvi ... ... Epic Drama Hrvatska - Živi i mrtvi | Facebook ... rtvi. Буду смотреть. Zivi i mrtvi: Directed by Kristijan Milic. With Filip Sovagovic, Velibor Topic, Slaven Knezovic, Marinko Prga. In 1943, group of Croatian soldiers overtake a strategically important point in western Bosnia... The Living and the Dead (Croatian: Živi i mrtvi) is a 2007 Croatian military horror film directed by Kristij...

INFORMACIJA

AUTOR
Mlakić, Josip
DIMENZIJA
8,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Živi i mrtvi.pdf

OPIS

V.B.Z. predstavlja roman sa samog vrha suvremene hrvatske književnosti po kojem je snimljen istoimeni nagrađivani film.Slično kao i u svom debitantskom romanu Kad magle stanu (2000.), koji ga je svojedobno svrstao u sam vrh hrvatske ratne proze, Josip Mlakić (1964.) i u romanu Živi i mrtvi (2002.; drugo dopunjeno izdanje 2008.) – ovjenčanom V.B.Z.-ovom nagradom za najbolji neobjavljeni roman godine – ispisuje prozu visokog stupnja pismenosti, prošaranu mnoštvom literarnih i filmskih asocijacija. Ipak, u Živima i mrtvima Mlakić mnogo ambicioznije preispituje samu srž rata, pa je ovaj roman, ispisan u još mračnijoj, beznadnijoj i depresivnijoj atmosferi, u potpunosti posvećen metafizičkoj dimenziji rata. Mlakić, kao važno ime suvremene hrvatske književnosti, i dalje se ugleda na modernističke uzore (ponajprije Bulgakova, Kunderu i Lenza), te ambiciozno radi na razvijanju svog, sada već prepoznatljivog, originalnog i vrlo homogenog stila, kombinirajući u ovom svom ostvarenju žanrove ratnog romana i horora. Stoga ne čudi što je po ovom romanu snimljen i istoimeni film, nagrađen nizom prestižnih nagrada. Među ostalim, dobitnik je čak osam Zlatnih arena na Pulskom festivalu filma uključujući i Veliku zlatnu arenu za najbolji film, nagrađen je na beogradskom FEST-u te na Festivalu mediteranskog filma u Tetouanu (Maroko), dobitnik je Nagrada publike na Festivalu europskog filma u Lecceu (Italija) i Glavne nagrade na Međunarodnom festivalu filmske kamere u Bitoli (Makedonija).

Želite li pročitati knjigu?Živi i mrtvi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Mlakić, Josip. Čitati Živi i mrtvi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE