Sarajevska stoosmica

Sarajevska stoosmica - Krmpotić, Vesna | Caritasspiritistcenter.org

...e u VBZ online knjižari poznati naslov Sarajevska stoosmica autora Krmpotić, Vesna ... Na odmoru, Emma Straub | Abrakadabra web shop ... . Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! O knjizi SARAJEVSKA STOOSMICA Moje srce je grad sukladnih vjera - u njemu džamije, hramovi, sinagoge, i katedrale o Meni zbore, u glas zbore, a jedni drugima u riječ ne upadaju. ...Kad se ponovno prošetate ovim gradom, vaši će koraci zidati novi šaraj -prijestolnicu Mojega smiješka. ... Prozri to, Sarajevo, i sjeti se da su u tebi Vesna Krmpotić: Sarajevska stoos ... SARAJEVSKA STOOSMICA - Vesna Krmpotić - V.B.Z ... ... . ... Prozri to, Sarajevo, i sjeti se da su u tebi Vesna Krmpotić: Sarajevska stoosmica.Moje srce je grad sukladnih vjera -u njemu džamije, hram...

INFORMACIJA

AUTOR
Krmpotić, Vesna
DIMENZIJA
8,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Sarajevska stoosmica.pdf

OPIS

Saraj-drama je drama civilizacije. Mislim da civilizacija i čovjek imaju onoliko mogućnosti da se ne zatru i ne izbrišu, koliko se ne daju prevariti uzvratnom mržnjom.Taj otpor mržnji u sebi bitka je za uljudbu, za dušu, i za o(p)stanak. U mojemu doživljaju, Sarajevo je ispitno mjesto naše sudbine. Ono je bilo (a nadam se da će i ostati), naše jedino ‘jedinstvo u različitosti’. A to jedinstvo nije nikakav politički koncept, već duhovna, društvena, i kulturna zbilja, građena vjekovima. Vesna KrmpotićMoje srce je grad sukladnih vjera – u njemu džamije, hramovi, sinagoge, i katedrale o Meni zbore, u glas zbore, a jedni drugima u riječ ne upadaju. …Kad se ponovno prošetate ovim gradom, vaši će koraci zidati novi saraj – prijestolnicu Mojega smiješka. … Prozri to, Sarajevo, i sjeti se da su u tebi svi bili jednaki kad se umiralo; ne dopusti da u životu bude drukčije.

Želite li pročitati knjigu?Sarajevska stoosmica u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Krmpotić, Vesna. Čitati Sarajevska stoosmica Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE