Povjestice

Povjestice - Šenoa, August | Caritasspiritistcenter.org

...ice obrađena lektira Augusta Šenoe. Lektira sadrži detaljan kratak sadržaj, analizu djela, književne elemente, analizu likova i bilješku o piscu, sve potrebno za kvalitetnu obradu i aktivno sudjelovanje u nastavi ... Povjestice by August Šenoa ... . Analiza djela "Povjestice" su u vrijeme kada su napisane bile vrlo popularne pjesme koje su svi rado čitali. Analiza. Povjestice su napisane u duhu autorovog vremena i često su obilježene suvremenim političkim temama i osjeti se domoljubni prizvuk. To su kraće ili duže epske pjesme i Šenoa u njima opisuje neki događaj, legendu ili narodnu predaju te govori o stvarnim likovima iz povijesti koje kombinira s nizom izmišljenih događaja i likova. Povjestice, A ... Povjestice, August Šenoa - www.Moje-Instrukcije.com ... . To su kraće ili duže epske pjesme i Šenoa u njima opisuje neki događaj, legendu ili narodnu predaju te govori o stvarnim likovima iz povijesti koje kombinira s nizom izmišljenih događaja i likova. Povjestice, August Šenoa. Postolar: - dosjetljiv, prevrtljiv, pobožan, dobronamjeran, odlučan, hrabar LIKOVI: ETIČKE KARAKTERISTIKE. Ljubav ne pita za blago i bogatstvo Dobro uvijek pobjeđuje, s vragom ne surađivati. MOTIVI«sine, život nije bajka. Kad s...

INFORMACIJA

AUTOR
Šenoa, August
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Povjestice.pdf

OPIS

Knjiga Povjestice – lektira lagana za čitanje namijenjena je učenicima s poteškoćama u čitanju i razumijevanju teksta, ali i učiteljima – kao svojevrsna smjernica ili pomoć u oblikovanju obrazovnoga nastavnoga sata. Djelo je nastalo u suradnji učenika 7. i 8. razreda škole te školske stručne službe koju su činile knjižničarka, logopedinja, defektologinja, pedagoginja, učiteljice hrvatskoga jezika, stranih jezika te likovne kulture. Osim prilagođenog teksta, nakon svake povjestice nudi rječnik manje poznatih riječi te metodički instrumentarij za lakše razumijevanje teksta. Podloga i poticaj za nastanak ovoga izdanja bio je dokument Međunarodnoga saveza knjižničarskih društava i ustanova pod nazivom Smjernice za građu laganu za čitanje.

Želite li pročitati knjigu?Povjestice u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Šenoa, August. Čitati Povjestice Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE