Krv i poljupci

Krv i poljupci - Stojević, Milorad | Caritasspiritistcenter.org

...oljupci - Milorad Stojević. Težina. 355 g ... poljupci | Видео ... ... Suvremeni kriminalistički roman na primjerima ... oljupci - Milorad Stojević. Težina. 355 g. Milorad Stojević - Krv i poljupci Knjiga je očuvana, stanje vidljivo na slikama. Šaljem poštom ili Tiskom, a u Zagrebu i Karlovcu može i primopredaja. Pogledajte i ostale moje oglase... Majli Sajrus Nova pesma Duet Dua Lipa Krv Novi spot Poljupci. Krv i poljupci. ×Close. Krv i poljupci. 2004, V.B.Z. aaaa. Not in Library. Add another edition? Krv i poljupci, Stojević, MiloradI...

INFORMACIJA

AUTOR
Stojević, Milorad
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Krv i poljupci.pdf

OPIS

Nanoseći na kriminalističku podlogu svoga šestog romana Krv i poljupci ljubavnu priču i pritom koketirajući s nekim osobinama psihološkoga romana, Milorad Stojević ispisuje čudesan međužanrovski konglomerat.Dosad poznat po eksperimentalnim proznim strategijama, u kojima su guštali, recimo to bez krzmanja, tek učeniji čitatelji, autorov friški romaneskni konstrukt radikalan je zaokret i doima se intrigantnom i vještom sabotažom njegovih ranijih poetika. Sabotaža se, naime, sastoji u tome što je sada posrijedi čitljiv i prohodan roman rasterećen od pripovjednih križaljki i modelskih rebusa. Priča je to o profesionalnom ubojici Carlu Santiniju, čovjeku čiji su razmrvljeni identiteti u vlasti ravnodušnosti, duši u nevolji koja se našla pred izazovom ljubavi. Iako je, u prvome redu, riječ o napetom krimiću, autor se, čini se, ni pod koju cijenu ne zadovoljava tipom linearne mašte, boljkom na koju nisu imuni ni najveći majstori toga žanra, nego unutarnje egzistencije svoga junaka motri iz raznih i posve nepredvidljivih rakursa, odan jedino i samo vlastitom nagonu za literarnom vjerodostojnošću. Naplavine otprije mu bliske jezične makaronštine, erudicija, psihološka portretiranja, sklonost filozofičnim komentarima te uopće višeslojnost autorovih postupaka u funkciji su najvećeg postignuća ovoga romana – melodramatskog tona priče i čudesnih jezičnostilskih efekata. Za Carla Santinija tragedija je možda mogla biti povod novom poretku u njegovoj duši, ali je za Stojevićeve čitatelje velika sreća to što se ovaj autor umije prešaltati iz knjige u knjigu na uzbudljiv, nov i uposebljen način. Kriminalističko-ljubavni roman Krv i poljupci svakako je važna, možda prevratnička dionica u imponirajućem opusu toga velikog pisca.

Želite li pročitati knjigu?Krv i poljupci u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Stojević, Milorad. Čitati Krv i poljupci Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE