Noć na zemlji

Noć na zemlji - Jagić, Dorta | Caritasspiritistcenter.org

... zemlji.. Jer drugi prsti ne postoje, Druge ideje su nevažne ... Премьеры - Ночь на Земле | Кинориум ... ... Moderna vremena :: Noć na zemlji ... zemlji.. Jer drugi prsti ne postoje, Druge ideje su nevažne. Noć na zemlji je zaspala, Ti crtaš nove oči zvijezdama. A sada sve nam se raspada, Sve što smo rekli smo uzalud Noć na zemlji je zaspala Ti crtaš nove oči zvijezdama A sada sve nam se raspada I kao nije nam stalo nimalo Noć na zemlji je zaspala T...

INFORMACIJA

AUTOR
Jagić, Dorta
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Noć na zemlji.pdf

OPIS

Noć na Zemlji Dorte Jagić knjiga je nokturalnih priča, putopisa, dnevničkih i memoarskih zapisa, meditacija, fantazija, poetskih studija i bilješki, i posveta je noći – svim njezinim pojavama, nijansama, prijelazima, utjelovljenjima, znakovima, mirisima – posveta tajni noći kao tajni svijeta. Pritom je glavni pokretač teksta čuđenje – ushit nad svakom, pa i banalnom ili neprimjetnom stvari, jer je, uvjerljivo nas se ovdje navodi, upravo to put k otkrivanju zagonetke. Mjesta radnje ovih raznolikih zapisa su sićušna i golema – balkon i Manila, kustošijska ulica i Pariz, par kvadratnih metara Kvatrića i hektari šume Bad Ischla – a autorica se jednako strastvenoistraživački upućuje na svaki od tih prostora. Jer njihov je potencijal jednak, astralan, zračeći, govoreći, a protagonisti od krvi i mesa – taksisti, kockari, didžejevi, vračare, kazanove, prostitutke, radnici iz noćne smjene – noćno naštimanoj promatračici otkrivaju drukčije, istinskije lice, lice svog fikcijskog alter ega, Ofelije, plavuše s platna američkog slikara Edwarda Hoppera, Rainera Marije Rilkea… Naizgled obične situacije i slučajevi najednom se rastvore u svojoj pjesničkoj opojnosti. Tek u poništenju dnevnog ja, obećaje nam ovo opojno noćno štivo, može se kliznuti kroz uska vrata u noćni bitak, u raskoš naopakog, hiperpolifonog, svemiru okrenutog svijeta, koji se sada može polagano iznova imenovati. I sebe tako iznova pronaći.

Želite li pročitati knjigu?Noć na zemlji u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Jagić, Dorta. Čitati Noć na zemlji Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE