Zanimanje oca

Zanimanje oca - Chalandon, Sorj | Caritasspiritistcenter.org

...je oca book. Read 137 reviews from the world's largest community for readers ... Zanimanje - Wikipedija ... . We'd love your help. Let us know what's wrong with this preview of Zanimanje oca by Sorj Chalandon. "Lik oca zlostavljača dobio je u ovoj knjizi najsnažniji i najpotresniji izraz. Šezdesetih godina u Francuskoj, jedna tročlana obitelj zatočena je u ludilu oca opsjednutog padom francuske kolonijalne... Romani Zanimanje oca i Poštovani gospodine M. dostupni su u svim bolje opremljenim knjižarama diljem Hrvatske, te na we ... Knjiga Zanimanje oca Sorj Chalandon | Knjižara Znanje ... . dostupni su u svim bolje opremljenim knjižarama diljem Hrvatske, te na webshopu znanje.hr. ...

INFORMACIJA

AUTOR
Chalandon, Sorj
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Zanimanje oca.pdf

OPIS

Intiman roman o odrastanju unutar disfunkcionalne obitelji. Šezdesete godine u Francuskoj. Tročlana obitelj zarobljena u očevom ludilu. Što sve u životu nije bio taj otac? Kaže da je bio pjevač, nogometaš, trener džuda, špijun, pentekostalni pastor, padobranac tijekom rata, a sve do 1958. i pouzdanik generala de Gaullea. No najbolji prijatelj preko noći mu je postao neprijateljem. Stoga odlučuje ubiti de Gaullea i tako se pobrinuti da Alžir ostane francuski te za to traži pomoć svog sina Émilea. Dječak se pokorava očevim naredbama i pristaje na napornu obuku. Dok opčinjen sluša očeve priče o junaštvu, zaboravlja na nasilje koje svakodnevno trpi. Prima udarce, ne sumnja, ne žali se, ne sudi. Želi biti najbolje moguće dijete, svaki put sve bolje, kako u školi tako i kod kuće. Ta kuća u koju nitko ne smije ući postaje mjesto gdje se Émileova mala junačka pustolovina susreće s velikim, za svijet važnim događajima – Nurejevljevim bijegom iz SSSR-a, Kennedyjevim ubojstvom – u koje je nekako uvijek upetljan i njegov otac, a ondje nastaje i rana koja protagonista tišti i nakon što odraste i osnuje vlastitu obitelj. Snažan i moćan roman, prepun dojmljivih slika, u kojem se sjene miješaju sa svjetlošću, tragedija s komedijom. “Lik oca zlostavljača dobio je u ovoj knjizi najsnažniji i najpotresniji izraz. Kakva knjiga! Svaka stranica osvaja jasnoćom stila i intenzitetom osjećaja!” L’Obs “Sorj Chalandon piše svojim suzama. Oslikavajući strašnu figuru oca opsjednutog padom francuske kolonijalne moći, pisac oslobađa suze svoga djetinjstva.” Le Point “Chalandonovo pisanje u ovoj je knjizi dosegnulo vrhunac.” Paris Match O autoru Sorj Chalandon, rođen 1952. u Tunisu, francuski je pisac i novinar. Jedan je od osnivača francuskih novina Libération za koje je od 1973. do 2007. pisao pretežno o vanjskopolitičkim temama. Godine 1988. za svoje je reportaže iz Sjeverne Irske i sa suđenja Klausu Barbieju ovjenčan najprestižnijom francuskom novinarskom nagradom Albert Londres. Od 2007. član je uredništva satiričnog tjednika Le Canard enchaîné gdje ima vlastitu kolumnu i piše filmske kritike. Dosad je objavio devet romana, od kojih je roman Une Promesse 2006. dobio nagradu Médicis, roman Retour à Killybegs 2011. nagradu Grand prix du roman koju svake godine dodjeljuje Francuska akademija, a Le Quatrième Mur 2013. Goncourtovu nagradu po izboru francuskih gimnazijalaca.

Želite li pročitati knjigu?Zanimanje oca u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Chalandon, Sorj. Čitati Zanimanje oca Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE