Sve dok

Sve dok - Finci, Predrag | Caritasspiritistcenter.org

...lin - Sve dok te bude imalo (Official Audio) ... Australija u karantinu sve dok ne bude 70% vakcinisanih ... ... Sve dok ponižavate radnike, kod vas nećemo kupovati | Direktno ... lin - Sve dok te bude imalo (Official Audio). Sve Dok Te Bude Imalo. Dino Merlin. 05:15. FSve dok sanjaš. CSto ću puta disat tiše. DmJa ću smirit vjetar, kiše. Sve Dok Sanjaš - Franka (Croa...

INFORMACIJA

AUTOR
Finci, Predrag
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Sve dok.pdf

OPIS

Sve dok “Htio bih zabilježiti još koju riječ o onome što me se tiče, što je činilo moje pisanje, moj život, što je mene činilo, što jesam. Sustižu me slike, oblikuju se misaone cjeline. Tražim odgovore, tražim ih u sebi samom i u razgovoru s odsutnima, u riječima i knjigama, u promišljanjima o neznanom i sjećanjima na proživljeno, svuda i uvijek ih tražim, nanovo nalazim, pa ponovno pitam.” “U nastojanju da kažem svoje izabrao sam esej, a poradi njegove otvorenosti i bliskosti umjetničkom djelu… U svojim se ogledima njihov pisac i sam ogleda. Htio sam oteti filozofiju od akademske krutosti, sačuvati njenu misaonu intrigantnost, a podariti joj slobodu u izrazu. A nadasve mi je bilo do istine, kako iskazati ono što je bit onoga što mislim.” Sve dok zbirka je ispovjednih eseja Predraga Fincija, koja nam donosi “kronologiju” jednog života, jednog čovjeka, filozofa i umjetnika. Života koji ima svoje prije i svoje poslije te granicu između njih koja je nevoljko prijeđena, ali njezin je prelazak doveo do ponovnog susreta – s ishodištima svojega svijeta. “A kada pređemo državnu granicu, kada pređemo iz jedne zemlje, iz jedne kulture u drugu, onda shvatimo snagu svih onih granica koje su u nama, granica koje nikada nećemo preći, koje će u nama zauvijek ostati jer nas opisuju, a postanemo svjesni i onih granica kojih se oslobađamo, jer smo tek s one strane svake granice, svakog ograničenja mi, tek tada potpuno kod sebe i sa sobom.” “Na svojemu misaonom putu uvijek sam se susretao s tri meni najvažnija pitanja: pitanjem subjekta, osjetilnog i onostranog.” “Htio bih još nešto reći prije kraja, kao što je red, jer ni iz posjete bez ‘zbogom’ ne bih otišao.”

Želite li pročitati knjigu?Sve dok u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Finci, Predrag. Čitati Sve dok Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE