Mauro Stipanov – šetnja

Mauro Stipanov – šetnja - Dubrović, Makarun | Caritasspiritistcenter.org

... izložbe slika Maura Stipanova „Šetnja/Passeggiata" monografsko je izdanje riječkog umjetnika koji je snažno obilježio suvremenu gradsku likovnu scenu ... U četvrtak se otvara izložba Maura Stipanova pod nazivom... ... ... Art studio Azinović Knjige - Knjiga.hr ... izložbe slika Maura Stipanova „Šetnja/Passeggiata" monografsko je izdanje riječkog umjetnika koji je snažno obilježio suvremenu gradsku likovnu scenu. Stipanov potječe iz fijumanske obitelji koja... Mauro Stipanov akademski slikar iz Rijeke slomio ruku šetajuci se Molo longom kod djecije Upozoravam i pozivam odgovorne da poduzmu nešto kako bi šetnja lukobranom bila manje... Mauro Stipanov potječe iz...

INFORMACIJA

AUTOR
Dubrović, Makarun
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Mauro Stipanov – šetnja.pdf

OPIS

Katalog izložbe slika Maura Stipanova „Šetnja/Passeggiata“ monografsko je izdanje riječkog umjetnika koji je snažno obilježio suvremenu gradsku likovnu scenu. Stipanov potječe iz fijumanske obitelji koja je svojevrstan gradski fenomen – slikali su i njegov djed i njegov otac i njegov stric. On sam je već pola stoljeća riječka likovna činjenica. O tomu svjedoče brojne izložbe kojima se predstavio kao autor trajne sklonosti eksperimentima bojom i formom. Knjiga donosi uvodne eseje Ervina Dubrovića i Eme Makarun. Slike reproducirane u knjizičine neizlagan ciklus riječkih prizora koji je nastajao u dojmljivom rasponu između 1973. i 2018. godine. Usprkos toj vremenskoj protežnosti od 45 godina, ciklus čini jedinstvenu likovnu cjelinu. Stipanov u njoj ne skriva osobnu bliskost s pojedinim dijelovima grada, poput kozalskih nebodera, glavnog lukobrana, Školjića, Trsatskih stuba, lučke obale itd. Stipanov ne slika samo ono što smatra važnim i lijepim, on se istodobno ne srami ružnog i dotrajalog. Dapače, u tragovima propadanja pojedinih dijelova gradskog tkiva vidi tugaljiv šarm, koji iskusnom rukom pretače u likovnu zanimljivost. Radovi su to koji usporedno svjedoče o promjenama kroz koje je prolazio grad i umjetnikovu stilskom evoluiranju. Monografija donosi popis samostalnih i skupnih izložbi Stipanova, također njemu posvećenih izdanja, te dobivenih nagrada i priznanja.

Želite li pročitati knjigu?Mauro Stipanov – šetnja u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Dubrović, Makarun. Čitati Mauro Stipanov – šetnja Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE