Psihe:kult duša i vjera u besmrtnost u Grka

Psihe:kult duša i vjera u besmrtnost u Grka - Rohde, Erwin | Caritasspiritistcenter.org

...р лучшего пула для майнинга - trustpool ... Презентация на тему: "1.Çеçпĕл Мишши хǎйĕн кĕске ĕмĕрне..." ... ... ВЫВОД СРЕДСТВ С - TRUSTPOOL - НА КАРТУ! - YouTube ... р лучшего пула для майнинга - trustpool. Что такое дутен пула и кизда м...

INFORMACIJA

AUTOR
Rohde, Erwin
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihe:kult duša i vjera u besmrtnost u Grka.pdf

OPIS

Psihe:kult duša i vjera u besmrtnost u Grka Psihê: kult duša i vjera u besmrtnost u Grka jedan je od klasika kulturne i religijske povijesti. U njemu Erwin Rohde na temelju obimne građe i filološkom minucioznošću iznosi razvoj grčkih vjerovanja o duši i besmrtnosti od homerskoga doba do kasne antike, ukazujući na složenu dinamiku između lokalnih vjerovanja i općehelenskih književnih i religijskih institucija, između helenstva i stranih utjecaja, kao i na idiosinkratičnosti pojedinih kanonskih pisaca. Pritom Rohde uspijeva pokazati što čini specifičnost grčke kulture u tom pogledu, ne zapadajući u teleologiju povijesnoga napretka i anakronu kristijanizaciju grčkih nazora. Stoga je ova je knjiga iscrpnošću svoje građe i odmjerenošću istraživanja dan-danas vrijedan doprinos proučavanju grčke kulture. Erwin Rohde (1845 – 1898) utjecajni je njemački klasični filolog. Predavao je na sveučilištima u Tartuu, Jeni, Tübingenu i Heidelbergu. Uz Psihê, njegovo je najznačajnije djelo Grčki roman i njegove preteče.

Želite li pročitati knjigu?Psihe:kult duša i vjera u besmrtnost u Grka u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Rohde, Erwin. Čitati Psihe:kult duša i vjera u besmrtnost u Grka Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE