Radosna apokalipsa : kritike i eseji

Radosna apokalipsa : kritike i eseji - Šnajder, Slobodan | Caritasspiritistcenter.org

...izi RADOSNA APOKALIPSA - ESEJI I KRITIKE ... Akcija kritike : eseji i kritike (Book, 1983) [WorldCat.org] ... . Zbirka tekstova nastalih u razdoblju kraja šezdesetih godina 20. do početka 21. stoljeća, prvotno objavljeni u časopisu "Prolog", a kasnije objedinjeni u knjizi istoimenoj ovoj, a redigirani za ovu knjigu. Radosna apokalipsa. by Slobodan Šnajder. 0 Ratings. Radosna apokalipsa. This edition was published in 1988 by Izdavački centar Rijeka in Rijeka. Ova "računalna apokalipsa" postavlja pitanje važnosti našeg digitalnog svijeta. Trebalo bi uspostaviti planove za izva ... Slobodan Šnajder UMRIJETI POD... - Kupindo.com (66958009) ... . Trebalo bi uspostaviti planove za izvanredne situacije jer same tehničke mjere nisu dovoljne. Zemlje i tvr...

INFORMACIJA

AUTOR
Šnajder, Slobodan
DIMENZIJA
6,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Radosna apokalipsa : kritike i eseji.pdf

OPIS

A.G.M. po drugi put među Hrvatima, što je kao naslov parafraza jedne satire Radoja Domanovića, bila je kolumna u tjedniku »Danas« (Zagreb), dobre uspomene, koju je autor više od godine dana objavljivao bez potpisa, sakrivši se iza Rabbija, koji da se, po njegovu, spustio s Mirogoja u bijeli Zagreb grad da iz prve ruke vidi što je i kako je. Ova mala konspiracija tadašnje »Danasove« redakcije i autora prilično je dobro čuvana i očuvana. Prvi je nastavak objavljen u mjesecu ožujku 1985, zadnji u lipnju iduće godine. Ovdje je ispušteno nekoliko nastavaka, uglavnom s razloga što su se njihovi satirički ciljevi pogubili u vremenu. Već je u kontekstu Karla Krausa, si licet, primijećeno da se duh satire možda i može prenijeti, ali ne i njezini ciljevi. Takva »besciljna« satira nije podnijela kriterije za ovaj izbor. Početnica za melankolike, kolumne objavljivane u Magazinu, tjednom prilogu »Glasa Slavonije«, bile su u neku ruku proto-kolumne, kojima se autor, pod strašnim pritiskom strašnih događaja, nastojao verzirati u političkom žurnalizmu, a nakon jednogodišnjega »staža« u »Borbi« (Beograd) kojoj je iz Berlina autor godine 1990. slao svoje tekstove naslovljene po Borneu – Pisma iz Berlina. Kolumne s nadnaslovom Početnica za melankolike su, nakon »čistke« u osječkom dnevniku, preseljene, pod drugim naslovom (Opasne veze), u riječki »Novi list«. Ovdje se donose u izboru.

Želite li pročitati knjigu?Radosna apokalipsa : kritike i eseji u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Šnajder, Slobodan. Čitati Radosna apokalipsa : kritike i eseji Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE