Božanstvena komedija

Božanstvena komedija - Alighieri, Dante | Caritasspiritistcenter.org

...stvena komedija sastoji se od tri dijela, Pakla ( Inferno ), Čistilišta ( Purgatorio) i Raja ( Paradiso ), koji redom imaju 34 (uvodno pjevanje i još 33 pjevanja), 33 i 33 pjevanja, a ukupno čine preko 14,000 redaka ... Božanstvena komedija knjiga autora Alighieri, Dante - VBZ ... ... . Prvi dio komedije, Pakao, najpoznatiji je te se često objavljuje odvojeno pod nazivom "Danteov Pakao". Božanstvena komedija veliki je spjev podijeljen tri dijela - Pakao, Čistilište i Raj, a napisao ga je veliki talijanski pjesnik Dante Alighieri. Dante je ovo djelo nazvao samo Komedija, a Giovanno Boccaccio mu je svojevremeno dodao pridjev "božanstvena". Ovo djelo veoma je važno za svjetsku književnost. Satirična i ozbiljna, suvremena i univerzalna istovre ... Božanstvena komedija - Wikipedija ... . Dante je ovo djelo nazvao samo Komedija, a Giovanno Boccaccio mu je svojevremeno dodao pridjev "božanstvena". Ovo djelo veoma je važno za svjetsku književnost. Satirična i ozbiljna, suvremena i univerzalna istovremeno, Božanstvena komedija proizvod je težnje ka dobrom, lijepom i istinitom. Emisija obiluje gostima, a sadrži i zabavne skice, posebne prepiske. pokrića i mnogo više kreativnih inovativnih oblika. Urednici emisije su: Marin P...

INFORMACIJA

AUTOR
Alighieri, Dante
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Božanstvena komedija.pdf

OPIS

Božanstvena komedija pjesnički je sintetičan i svestrano cjelovit izraz srednjovjekovne kulture. To je sveobuhvatna, etički i politički angažirana, duboko humana i umjetnički nenadmašiva poruka koja svojom univerzalnošću i aktualnošću jasno i glasno odje kuje i u naše doba, čineći od pjesnika našeg suvremenika. Preveli: Mihovil Kombol, Mate Maras, Tonko Maroević, Mirko Tomasović, Frano Čale i Mate Zorić. Predgovor i komentare napisali su Frano Čale i Mate Zorić.

Želite li pročitati knjigu?Božanstvena komedija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Alighieri, Dante. Čitati Božanstvena komedija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE