Matematika i muzika

Matematika i muzika - Šikić, Zvonimir | Caritasspiritistcenter.org

...ttp://www.0zd.ru/matematika/svyaz_matematiki_s_muzykoj ... BBC Radio 4 - In Our Time, Mathematics and Music ... ... Математика і музика. - Цікавинки - Це цікаво - Каталог статей... ... ttp://www.0zd.ru/matematika/svyaz_matematiki_s_muzykoj.html (дата обращения: 17. Matematika i muzika. Malo muzike. Za radoznale. Ako do sada niste verovali u to da matematika i muzika imaju puno toga zajedničkog, evo pravog videa za...

INFORMACIJA

AUTOR
Šikić, Zvonimir
DIMENZIJA
6,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Matematika i muzika.pdf

OPIS

DRUGO IZDANJE KNJIGE S CD-om KOJA ĆE JEDNAKO ZAINTRIGIRATI I MATEMATIČARE I MUZIČARE Drugo, prošireno i dopunjeno izdanje Matematike i muzike počinje „harmonijom svijeta˝, u kojoj se govori o povijesnoj povezanosti matematike i muzike, a završava s „dvanaest veličanstvenih” opisujući muzičke zakonitosti, pravilnosti, nepravilnosti… Ova knjiga, čije je prvo izdanje razgrabljeno u rekordnom roku, govori o povezanosti ovih disciplina, kako matematičari vide i uče muziku te kako muzičari mogu svoje znanje primijeniti u matematici. Tu su i stari „matematički dodaci” u kojima čitatelj može usvojiti onaj dio matematike potreban za dublje matematičko razumijevanje prvog dijela knjige. Novost je muzički dodatak koji nudi dublje muzičko razumijevanje prvog dijela knjige i glazbeni primjeri na CD-u kako bi čitatelji pomoću konkretnih primjera lakše pratili tekstualni dio. Nadamo se da će vam ova knjiga pružiti radost otkrivanja i razumijevanja bar malog dijela muzike, matematike i njihovih neraskidivih veza.

Želite li pročitati knjigu?Matematika i muzika u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Šikić, Zvonimir. Čitati Matematika i muzika Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE