Ponos i predrasude

Ponos i predrasude - Austen, Jane | Caritasspiritistcenter.org

...a britanska spisateljica Jane Austen (1775-1817) počela je pisati vrlo rano ... Balet 'Ponos i predrasude' premijerno u HNK-u Zagreb - tportal ... . Poput svojih junakinja bila je oštroumna i svojeglava i odbila se udati iz računa. Književnu slavu stekla je još za života (Ponos i predrasude, Razum i osjećaji, Mansfield Park, Emma), a njezini se romani neprekidno izdaju od 1833. Premijera. 07.11.2020. Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i u novoj sezoni prikazuje baletno djelo nastalo prema literarnom predlošku, ovaj put baletnu inačicu kultnoga klasika Jane Austen Ponos i predrasude u koreografiji i režiji Lea Mujića na odabranu glazbu engleskih skladatelja različitih generacija. Ponos i predrasude ( eng. Pride and Prejudice) roman je Jane Austen, jedne ... Moderna vremena :: Ponos i predrasude ... . Ponos i predrasude ( eng. Pride and Prejudice) roman je Jane Austen, jedne od najpopularnijih britanskih spisateljica, izdan 28. siječnja 1813. U središtu radnje je obitelj Bennet s petero kćeri koju njihova majka, gđa Bennet, u što kraćem vremenu želi dobro i bogato udati. Sadržaj 1 Društveni kontekst 2 Sadržaj 3 Adapta...

INFORMACIJA

AUTOR
Austen, Jane
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Ponos i predrasude.pdf

OPIS

Možda najomiljenija, a zacijelo najpoznatija knjiga Jane Austen, Ponos i predrasude klasičan je ljubavni roman. Ljubav, nesporazumi, potraga za savršenim muškarcem kao i izbjegavanje nesavršenog, teme su romana Ponos i predrasude, a relevantne su danas kao što su uvijek bile. To je čarobna, vječna priča o Lizzy Bennet, jednoj od najsimpatičnijih književnih junakinja, i ponosnom gospodinu Darcyju, o pravoj ljubavi, obiteljima, varalicama i herojima i, naravno, ponosu i predrasudama.

Želite li pročitati knjigu?Ponos i predrasude u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Austen, Jane. Čitati Ponos i predrasude Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE