Dobri duh Zagreba

Dobri duh Zagreba - Pavličić, Pavao | Caritasspiritistcenter.org

...ivi u staroj roditeljskoj kući. Dolazi Fabijan i pod svaku cijenu želi biti njegov podstanar, i u tome uspijeva ... Dobri duh Zagreba, Kratak sadržaj | Obrazovanje.hr ... . Zdenka, Ivičina ljubav iz mlađih... Dobri duh Zagreba. Razvrstavaojekolone, pokudavaoovako i onako, slagao i ponovno razbijaotablice, pravio grafikone, izradivaoshematske planove grada i unosio raznobojnim olovkama nove zlodine... Pavao Pavličić, Dobri duh Zagreba. Glavni lik pripovijetke, Valentin Knez bio je zaljubljenik u statistiku. Mislio je da podatci koje je prikupio i analizirao mogu biti korisni ... Dobri duh Zagreba by Lena Dobre ... . Mislio je da podatci koje je prikupio i analizirao mogu biti korisni...

INFORMACIJA

AUTOR
Pavličić, Pavao
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Dobri duh Zagreba.pdf

OPIS

Knjiga pripovijedaka Dobri duh Zagreba prvi put se pojavila 1976., kao treći naslov, pisca koji je u ovom trenutku najčitaniji i najproduktivniji hrvatski autor. Do sada je objavljena u 11 izdanja. Dobri duh Zagreba slika je Pavličićeva pisma u malom; dva osnovna žanra (fantastika i krimić) stapaju se u jedan. I ona je i zbog toga važna. Iz nje će se krenuti prema različitim smjerovima, a samo će na jednu stazu zakoračiti popularni Pavličićev istražitelj Ivo Remetin. Novo izdanje donosi i autorov esej Šest filmova s Tadićem. U tekstu se najviše govori o filmu Ritam zločina, snimljenom po naslovnoj priči knjige. Premda je u filmu priča razgranatija (uvedeni su i novi likovi), atmosfera jednog Zagreba, jedne fantastične posvećenosti i nastojanja da se ritam ne poremeti, posvema je identična. Esej, kao i precizan pogovor Julijane Matanović, čitateljice i statističarke Pavličićeva opusa, zasigurno će učenicima još snažnije približiti ionako im zanimljiv Pavličićev lektirni naslov.

Želite li pročitati knjigu?Dobri duh Zagreba u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Pavličić, Pavao. Čitati Dobri duh Zagreba Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE