Prerada smokava

Prerada smokava - Mujić, Ibrahim: Kalić, Sandra:Šarolić, Mladenka: Gugić, Mirko | Caritasspiritistcenter.org

...te u VBZ online knjižari poznati naslov Prerada smokava autora Mujić, Ibrahim: Kalić, Sandra:Šarolić, Mladenka: Gugić, Mirko ... Božo Vlačić: Od Japanaca sam dobio ideju za brašno od ... ... . Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE PRERADA SMOKAVA U SMOKVENJAK 16. travnja 2021. 0 Smokvenjak je seljački voćni kruh koji se priprema od mljevenih suhih smokava. U stara vremena smokvenjak je služio kao hrana težacima nakon mukotrpnog rada u polju. Danas je smokvenjak postao nezaobilazna delicija koja se poslužuje za blagdane. Smokva (Ficus carica) pripada porodici dudova ( ... Proizvodnja i prerada smokava u Hrvatskoj | Nacionalni ... ... . Danas je smokvenjak postao nezaobilazna delicija koja se poslužuje za blagdane. Smokva (Ficus carica) pripada porodici dudova (Moraceae). Smatra se jednom od najstarijih voćki na svijetu, a podrijetlom je iz Male Azije. Plod smokve najčešće se na tržištu nalazi kao prerađevina. Najveći svjetski proizvođač je Turska. Naša najperspektivnija sorta...

INFORMACIJA

AUTOR
Mujić, Ibrahim: Kalić, Sandra:Šarolić, Mladenka: Gugić, Mirko
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Prerada smokava.pdf

OPIS

Obiljem korisnih informacija i savjeta ovaj priručnik može pomoći svima koji žele naučiti nešto o industrijskoj preradi smokava i preradi u domaćinstvima. Knjiga daje pregled domaćih i novouvedenih sorti smokava u Hrvatskoj, podatke o morfološkim karakteristikama smokava te njihovim kemijskim i nutritivnim učincima, informacije o dozrijevanju, berbi i transportu plodova, fiziologiji smokava nakon branja, načinima skladištenja, čuvanja, i klasiranja svježih smokava, njihovoj preradi (sušenje, izrada octa, želiranje, izrada slatkog od smokava, smokve u prahu, smokva u kozmetici itd.). Knjiga je namijenjena studentima studija Mediteranska poljoprivreda, prehrambenim tehnolozima i proizvođačima hrane koja se bavi preradom smokava.

Želite li pročitati knjigu?Prerada smokava u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Mujić, Ibrahim: Kalić, Sandra:Šarolić, Mladenka: Gugić, Mirko. Čitati Prerada smokava Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE