Argentinski roman

Argentinski roman - Pilsel, Drago | Caritasspiritistcenter.org

...inski roman - Biografija o odrastanju u ustaškom okruženju u Argentini danas jednog od najžešćih boraca za ljudska prava u Hrvatskoj ... Jutarnji list - ARGENTINSKI ROMAN Drago Pilsel o odrastanju... ... ... Drago Pilsel - Argentinski roman (Z108) ... inski roman - Biografija o odrastanju u ustaškom okruženju u Argentini danas jednog od najžešćih boraca za ljudska prava u Hrvatskoj. "Drago, do kada ćeš radnim danom glumiti... Autobiografski roman o odrastanju u ustaškom okruženju u Argentini... Na to pitanje - koje mi je tada mogao postaviti samo argentinski svećenik iz župe u predgrađu Buenos Airesa (inače, drug i kolega... Drago Pisel-Argentinski roman-autobiografija-Apolo,Panc...

INFORMACIJA

AUTOR
Pilsel, Drago
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Argentinski roman.pdf

OPIS

Biografija o odrastanju u ustaškom okruženju u Argentini danas jednog od najžešćih boraca za ljudska prava u Hrvatskoj. “Drago, do kada ćeš radnim danom glumiti argentinskog borca protiv diktature i biti aktivist za ljudska prava, a vikendom se ponašati kao hrvatski fašist?” Na to pitanje, koje mu je tada postavio argentinski svećenik iz župe u predgrađu Buenos Airesa, sa šesnaest godina mladi Drago Pilsel umio odgovoriti, ali je bitno odredilo njegov život. Drago Pilsel je, dovršavajući ovu knjigu, u ljeto 2013. stajao ispred Titova groba, kamo ga je dovela potreba da kritički pristupi svim činjenicama i mitovima, i da shvati, kako kaže, da mu je trebala biti pružena prilika da kroz vrijeme putuje s lakšom prtljagom. U ovoj će knjizi njegovi djedovi – jedan gestapovac i jedan ustaša – ustupiti prostor tati, Pavelićevu slučajnom tjelohranitelju koji danas, kao mirni Paragvajac, na sve to gleda kao da se dogodilo nekoj drugoj osobi, i mami, zagrebačkoj djevojci koju su protiv njene volje 1955. iščupali iz Jugoslavije da svakog 10. travnja u Buenos Airesu sluša Poglavnikove idiotarije.

Želite li pročitati knjigu?Argentinski roman u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Pilsel, Drago. Čitati Argentinski roman Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE