Izvan okvira 5 – Pedagoška dokumentacija

Izvan okvira 5 – Pedagoška dokumentacija - Slunjski, Edita | Caritasspiritistcenter.org

...i Filip izvan okvira : priprema odraslih za rad s djecom koja će voljeti učenje i školu / [teskst i fotografije] Edita Slunjski i Marina Lančić ... Pedagoska Dokumentacija | PDF ... . Noviteti stručne literature. Izvan okvira 5 - Pedagoška dokumentacija. Osim što pokriva teoriju pedagoške dokumentacije i opisuje mnoštvo različitih oblika dokumentiranja, autorica prodire u dubinu široke lepeze primarnih zadaća čijem ostvarivanju pedagoška dokumentacija može poslužiti, što je... Edita Slunjski. Edita Slunjski: Izvan okvira 5 - Pedagoška dokumentacija procesa učenja djece i odraslih kao alat razvoja kurikuluma, meki uve ... IZVAN OKVIRA 5: pedagoška dokumentacija procesa učenja djece... ... ... Edita Slunjski. Edita Slunjski: Izvan okvira 5 - Pedagoška dokumentacija procesa učenja djece i odraslih kao alat razvoja kurikuluma, meki uvez. Izvan okvira 5 - Osnovna i...

INFORMACIJA

AUTOR
Slunjski, Edita
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Izvan okvira 5 – Pedagoška dokumentacija.pdf

OPIS

Osnovna ideja pedagoške dokumentacije – kreiranje vidljive prakse podložne kolektivnoj analizi, dijalogu i interpretaciji – može se činiti očitom i jednostavnom. Međutim, ona nije ni jedno ni drugo. Danas se često naglasak stavlja na različite oblike apstraktnog mjerenja djece i odraslih kako bi se procijenio njihov učinak prema standardiziranim kriterijima umjesto na stvaranje “stvarnih, konkretnih stvari”. Pritom se složenost i bogatstvo osiromašuju kroz ocjene i brojeve, što rezultira “smiješnim pojednostavljivanjem znanja i oduzimanjem značenja individualnim povijestima” (Malaguzzi, citirano u Cagliari i sur., 1990, str. 378). Da bi ostvarili puni potencijal pedagoške dokumentacije, tj. da bi ovaj moćan alat provedbe Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje (2015) u potpunosti iskoristili, odgajatelji trebaju sveobuhvatnu podršku kroz sve dostupne resurse. Jedan od njih je dobar pisani izvor na kojeg se odgajatelji mogu osloniti i koji ih u njihovom radu s pedagoškom dokumentacijom može voditi. Ova monografija autorice Edite Slunjski jedan je od takvih resursa, koji će biti veoma važan odgajateljima u Hrvatskoj, kao i svim drugima u vašoj zemlji koji se bave ranim i predškolskim obrazovanjem. Inspirirana Reggio Emilia pristupom, profesorica Edita Slunjski napisala je knjigu koja se temelji na širokom iskustvu i dubokom znanju, a koja pruža bogato ilustriran i sveobuhvatan prikaz pedagoške dokumentacije. Osim što pokriva teoriju pedagoške dokumentacije i opisuje mnoštvo različitih oblika dokumentiranja, autorica prodire u dubinu široke lepeze primarnih zadaća čijem ostvarivanju pedagoška dokumentacija može poslužiti, što je čini važnim alatom u odgoju i obrazovanju u ranom djetinjstvu. Jedna od ključnih uloga je doprinos razvoju participativne pedagogije koja odgajatelje, roditelje i djecu tretira kao protagoniste, koje se s pomoću pedagoške dokumentacije bolje vidi i čuje, a omogućuje im da budu aktivni subjekti u stvaranju značenja i sukonstrukciji znanja.

Želite li pročitati knjigu?Izvan okvira 5 – Pedagoška dokumentacija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Slunjski, Edita. Čitati Izvan okvira 5 – Pedagoška dokumentacija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE