Alkoholizam: prijetnja i oporavak

Alkoholizam: prijetnja i oporavak - Torre, Robert dr. | Caritasspiritistcenter.org

...lizam: Prijetnja i oporavak. Kako nas alkohol može uništiti i kako to možemo spriječiti ... Kako Lečiti Alkoholizam Prirodnim Putem - Kućnilekar ... . Da je alkohol nedavno otkriven, dobio bi status najteže od svih postojećih ilegalnih droga, ustvrdio je dr. Robert Torre u svojoj knjizi „Alkoholizam: prijetnja i oporavak". Alkoholizam: prijetnja i oporavak alkoholičarima koji još uvijek propadaju poruka je nade da je moguć oporavak i život bez alkohola, te priručnik za supružnike i članove obitelji osoba s problemom pijenja kako bi mogli razumjeti što se događa s njihovim najbližima. „Alkoholizam: prijetnja i oporavak" poruka je nade alkoholičarima koji još uvijek pro ... Knjiga psihijatra Roberta Torrea 'Alkoholizam - prijetnja i oporavak... ... . „Alkoholizam: prijetnja i oporavak" poruka je nade alkoholičarima koji još uvijek propadaju da je moguć oporavak i život bez alkohola, te priručnik za supružnike i članove obitelji osoba s problemom pi...

INFORMACIJA

AUTOR
Torre, Robert dr.
DIMENZIJA
6,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Alkoholizam: prijetnja i oporavak.pdf

OPIS

Da je alkohol nedavno otkriven, dobio bi status najteže od svih postojećih ilegalnih droga, ustvrdio je dr. Robert Torre u svojoj knjizi „Alkoholizam: prijetnja i oporavak“. Zbog tradicije i društvenih običaja, kod nas društvo tolerira pripitost i pijanstvo i malo je poznato daje smanjenje potrošnje alkoholnih pića među umjerenim pilcima jedna od najvažnijih mjera koja može smanjiti učestalost i težinu poremećaja izazvanih alkoholom. Dr. Torre odgovara na pitanja kako pomoći članovima obitelji alkoholičara i zaštititi ih od razorne moći alkohola, kako podržati svakog ovisnika koji želi prestati piti i pomoći mu da organizira svoj život bez alkohola te zašto su klubovi liječenih alkoholičara i dalje nezamjenjiv način pomoći bivšim ovisnicima. „Alkoholizam: prijetnja i oporavak” poruka je nade alkoholičarima koji još uvijek propadaju da je moguć oporavak i život bez alkohola, te priručnik za supružnike i članove obitelji osoba s problemom pijenja kako bi mogli razumjeti što se događa s njihovim najbližima. U Hrvatskoj je najmanje 250.000 ovisnika o alkoholu ili 15 posto punoljetnog muškog stanovništva i 4 posto punoljetnih žena Budući da je alkoholizam problem koji treba rješavati javno zdravstvo i cijelo društvo, dr. Torre knjigu namjenjuje i psihijatrima, socijalnim radnicima, liječnicima primarne zdravstvene zaštite, djelatnicima ministarstava unutarnjih poslova te publicistima i stručnjacima koji populariziraju psihijatrijsku znanost. Stav je dr. Torrea da je kod nas stoljećima izgrađivan tolerantan odnos prema prekomjernom pijenju i socijalno neupadnim, tzv. funkcionalnim alkoholičarima te procjenjuje da će biti potrebne godine, možda i desetljeća javnozdravstvenog prosvjećivanja i prevencije alkoholizma za promjenu odnosa društva prema alkoholu. *** Dr. Robert Torre psihijatar je s višegodišnjim iskustvom rada s osobama s problemom pijenja, kockanja, klađenja i zlouporabe droga. Autor je više knjiga iz područja psihijatrije ovisnosti, a veliku pažnju javnosti nedavno je privukao knjigom „Prava istina o psihijatriji“ u kojoj upućuje na nužno obuzdavanje globalne epidemije uzimanja psihofarmaka.

Želite li pročitati knjigu?Alkoholizam: prijetnja i oporavak u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Torre, Robert dr.. Čitati Alkoholizam: prijetnja i oporavak Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE