Koba Grozni

Koba Grozni - Amis, Martin | Caritasspiritistcenter.org

...ozni sugestivno je svjedočanstvo o monstruoznoj gozbi ljudi, teroru kojem teško da možemo naći usporedbe u ljudskoj povijesti i mračnom umu Diktatora-ubojice ... Moderna vremena :: Koba Grozni : Smijeh i dvadeset milijuna ... ... Koba Grozni, Amis, Martin | Povijest | Publicistika | Stručna literatura ... ozni sugestivno je svjedočanstvo o monstruoznoj gozbi ljudi, teroru kojem teško da možemo naći usporedbe u ljudskoj povijesti i mračnom umu Diktatora-ubojice. Pročitaj opis proizvoda Koba Grozni - Amis, Martin i provjeri da li je prikladan za tebe ili pogledaj Koba Grozni - Amis, Martin je u slobodnoj prodaji u trgovini Bazzar po cijeni koja je navedena pored... "Kob...

INFORMACIJA

AUTOR
Amis, Martin
DIMENZIJA
7,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Koba Grozni.pdf

OPIS

O zločinima u staljinističkoj Rusiji piše jedan od najznačajnijih suvremenih britanskih pisaca.Cinično ustvrdivši da se istinu, kao i sve druge ljudske vrijednosti, može odgađati beskonačno, Martin Amis u svojim memoarskim zapisima Koba Grozni tematizira smrt dvadeset milijuna nevinih u monstruoznom gulagu 20. stoljeća, Sovjetskom Savezu, od 1917. do 1953. Osvrćući se na Šalamova, Babelja, Nabokova i druge velike ruske pisce, on će doći do drastičnih zaključaka: oni, naime, i protiv svoje volje, u svojim djelima ispisuju studije tiranije čije su žrtve bili. Teror o kojem čitamo na svakoj stranici ove knjige, po Amisu, posljedica je sulude Diktatorove logike po kojoj nijedan pojedinac ne može podnijeti ukupnu masu države. Upoznavanja s zločinima u staljinističkoj Rusiji ispričana su kroz tri generacije, počev od Bernarda Showa, preko Martinova oca Kingsleyja, do ljevičarskih aktivista u Martinovoj generacije. Amis strasno i iznimno osobno priča o režimu koji je ubijao svoje najodanije podanike, pitajući se zašto je Staljinovo zlo manje od Hitlerova, ali našavši se u sukobu i s političkom mišlju svoga oca, zadrta ljevičara, i s oxfordskim krugom ljevičara koji su ignorantski gledali na Staljinovo prakticiranje komunizma, slijepo se držeći svog ideološkog kursa.

Želite li pročitati knjigu?Koba Grozni u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Amis, Martin. Čitati Koba Grozni Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE