Tri stupa Zena

Tri stupa Zena - Kapleau, Philip | Caritasspiritistcenter.org

...a zena smatra se jednom od najboljih knjiga o zenu uopće, sveobuhvatnim uvidom u taj osebujan pristup životu, a posebno vrijednom čine je poglavlja u kojima je po prvi put objavljeno što se ... Kocka drugog mirovinskog stupa ... ... Studija Philipa Kapleaua, Tri stupa zena - Učenje, praksa i prosvjetljenje, objavljena prvi put 1965. godine, klasičan je uvod u povijest, teoriju i praksu zen budizma iz perspektive jednog zapadnjaka... Studij ... PDF Tri stupa Zena ... .. Studij...

INFORMACIJA

AUTOR
Kapleau, Philip
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Tri stupa Zena.pdf

OPIS

Studija Philipa Kapleaua, Tri stupa zena – Učenje, praksa i prosvjetljenje, objavljena prvi put 1965. godine, klasičan je uvod u povijest, teoriju i praksu zen budizma iz perspektive jednog zapadnjaka, svjesnog golemih razlika među kulturama, a o njezinoj aktualnosti govori i činjenica da se i dalje pojavljuju nova izdanja i da je prevedena na niz jezika. Riječ je o razumljivo pisanom i pristupačnom pregledu jednog nama “egzotičnog“ i dalekog svjetonazora i načina života, no pristupačnost ne ide na račun temeljitosti u pristupu i nastojanja da se obuhvate svi aspekti življenja zena, kako oni teorijski tako i praktični – zazen meditacija kao ključna i nenadomjestiva svakodnevna praksa. Kapleau osim toga donosi rijetko dostupne transkripte razgovora između učitelja i pojedinih učenika, kao i dijelove predavanja kojima je prisustvovao, anegdote iz samostanskog života, fotografije i slično. Cijeli jedan dio knjige posvećen je detaljnim izvještajima laika, žena i muškaraca – iz Japana i Sjedinjenih Država – koji opisuju svoja iskustva u prakticiranju zena, tako da možemo steći dojam o tome što znači živjeti na zenbudistički način u svakodnevnom životu. Knjiga sadrži i veoma opširan Rječnik u kojem se detaljno objašnjavaju budistički pojmovi i donose kratke biografije važnih osoba iz povijesti zen budizma.

Želite li pročitati knjigu?Tri stupa Zena u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Kapleau, Philip. Čitati Tri stupa Zena Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE