Najljepša jadranska sidrišta

Najljepša jadranska sidrišta - Karlić, Braslav | Caritasspiritistcenter.org

...ša jadranska sidrišta, koju je priredio njegov glavni urednik, Braslav Karlić ... Vijesti - yacht-rent.hr ... . Potreba za ovakvom knjigom postojala je odavno. Nautičari u pravilu vole sidriti a hrvatska obala Jadrana obiluje dobrim sidrištima pa je logično da ih se opiše na jednom mjestu. Zato je magazin More izdao još jedan nautički vodić pod imenom „Najljepša jadranska sidrišta" i u njemu detaljno opisao 136 sidrišta duž Jadrana. Bilo da plovite u Istri, na Kvarneru ili u Dalmaciji, zasigurno ćete pronaći ... Najljepša jadranska sidrišta knjiga autora Karlić, Braslav ... ... . Bilo da plovite u Istri, na Kvarneru ili u Dalmaciji, zasigurno ćete pronaći neko zanimljivo sidrište sa opisom, fotografijom i preporukom što sve možete vidjeti u njegovoj blizini. 0 Komentari Riječ je o publikaciji Najljepša jadranska sidrišta, koju je priredio nj...

INFORMACIJA

AUTOR
Karlić, Braslav
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Najljepša jadranska sidrišta.pdf

OPIS

Najljepša jadranska sidrišta, koju je priredio njegov glavni urednik, Braslav Karlić. Potreba za ovakvom knjigom postojala je odavno. Nautičari u pravilu vole sidriti a hrvatska obala Jadrana obiluje dobrim sidrištima pa je logično da ih se opiše na jednom mjestu. Naravno, većina iskusnijih nautičara poznaje pokoje dobro ili popularno sidrište ili koju manje znanu uvalu u kojoj se uobičajeno sidri na Jadranu. No, rijetki su oni koji ih znaju sve. Za sve ostale priređen je ovaj vodič u kojem je opisano stotinu trideset i šest najpoznatijih. Nastao je ponajprije na temelju iskustva stečena za dugih godina plovidbe autora i članova redakcije More magazina. Njihovi opisi godinama su objavljivani u Moru i izdanjima koje priređuje za strane nautičare koji plove Jadranom. U ovu publikaciju dodana su brojna nova sidrišta, dok su stari opisi bitno prošireni i ujednačeni. Svako sidrište podrobno je opisano, i to ne samo njegove nautičke karakteristike – dubine, zaštićenost, vrsta dna, držanje sidra i sl. – već se u tekstovima mogu naći i zanimljivosti na koje će nautičar naići kad na neko sidrište doplovi i koje je vrijedno vidjeti. Ponekad se tu radi o obilasku kakvog vrijednog spomenika, ponekad o penjanju na obližnji vrh s kojeg se pruža pogled na okolni akvatorij, ponekad vas autor upućuje na dobru konobu u blizini ili vam predlaže da sjednete u gumenjak i zapanulate oko rta koji štiti uvalu u kojoj ste se usidrili. Opis svakog sidrišta ilustriran je barem jednom fotografijom i planom uvale. Radi lakšeg snalaženja hrvatski Jadran podijeljen je na devet akvatorija vodeći se principom najčešćih i logičnih područja plovidbe. Na kraju knjige naći ćete i nekoliko savjeta kako se sidriti i ponašati na sidrištima, na kojima ćete, za razliku od marina i luka, ipak moći uživati u tišini ljetnih noći, bez buke automobila, diskoklubova i kafića, tek uz dobru večeru, malo vina i mjesečinu. Tu je i popis koncesionara na sidrištima s telefonskim brojevima na kojima možete dobiti sve potrebne informacije o nekom lokalitetu, upitati da li ima slobodnih bova ili najaviti dolazak.

Želite li pročitati knjigu?Najljepša jadranska sidrišta u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Karlić, Braslav. Čitati Najljepša jadranska sidrišta Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE