Otvoreno društvo i njegovi neprijatelji

Otvoreno društvo i njegovi neprijatelji - Popper, Karl R. | Caritasspiritistcenter.org

...no društvo I. Njegovi neprijatelji. Tom I čar platona ... KruZak ... . "Vidjet ćemo... da su Ereuhonci krotki i strpljivi ljudi, koje je lako vući za nos i koji spremno prinose zdrav razum na oltar logike, kada se me u njima pojavi filozof koji ih zanese... uvjerivši ih da njihove postojeće institucije... Fonda za otvoreno društvo, u Medija centru NUNS-a, prikazivanih na TV Studio B. Godine 2011. objavio knjigu Ispred vremena, o nedeljniku Ekonomska politika i reformskoj deceniji u SFR Jugoslaviji (1963-1973). Sa Dimitrijem Boarovim 2013. napisao knjigu Kako smo ... Otvoreno društvo i njegovi neprijatelji ... . Sa Dimitrijem Boarovim 2013. napisao knjigu Kako smo izgubili (Našu) Borbu. materijalom, posebno u p...

INFORMACIJA

AUTOR
Popper, Karl R.
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Otvoreno društvo i njegovi neprijatelji.pdf

OPIS

Ako su u ovoj knjizi izrečene grube riječi o nekima od najvećih duhovnih vođa čovječanstva, onda to nije zato što sam ih htio omalovažiti. Naprotiv, to je posljedica mojeg uvjerenja da moramo prekinuti naviku da se klanjamo velikim ljudima ako želimo da naša civilizacija preživi. Veliki ljudi mogu učiniti velike pogreške; a kao što ova knjiga pokušava pokazati, neki od najvećih vođa iz prošlosti podržavali su vječne napade na slobodu i um. Njihov utjecaj, koji se i suviše rijetko dovodio u pitanje, još uvijek navodi na krivi put i međusobno dijeli one o kojima ovisi obrana civilizacije. Oklijevajući otvoreno kritizirati nešto što po općem priznanju pripada našoj duhovnoj baštini, preuzimamo odgovornost za tu tragičnu i možda pogubnu podjelu. Naša nesklonost da kritiziramo dio te baštine može pridonijeti njezinu potpunom uništenju. Ova je knjiga kritički uvod u filozofiju politike i povijesti te ispituje neke od načela društvene obnove. Njezin cilj i pristup navedeni su u uvodu. Čak i onda kada se osvrće na prošlost, bavi se problemima našega doba; a trudio sam se da te probleme izrazim što jednostavnije, u nadi da ću razjasniti stvari koje se tiču svih nas. Iako ova knjiga ne pretpostavlja ništa drugo osim otvorenosti čita-teljeva duha, njezina namjera nije toliko da popularizira pitanja kojima se bavi, koliko da ih riješi. No nastojeći postići oba ta cilja, smjestio sam sve sadržaje stručnijeg karaktera u bilješke sabrane na kraju knjige.

Želite li pročitati knjigu?Otvoreno društvo i njegovi neprijatelji u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Popper, Karl R.. Čitati Otvoreno društvo i njegovi neprijatelji Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE