Kako se dobro posvađati

Kako se dobro posvađati - Uvodić-Vranić, Ljubica | Caritasspiritistcenter.org

...dobro posvađati? Uvodić - Vranić (2008) u svojoj knjizi prenosi nekoliko savjeta kako se dobro posvađati: Za početak svađe potrebno je izabrati povoljnu situaciju u kojoj su obje strane usredotočene samo na svađu, u kojoj se osjećaju ugodno, ravnopravno, sa što manje vanjskih ometajućih faktora ... Kako se dobro posvađati - Ljubica Uvodić Vranić: knjiga ... ... . Krznarić, T. i Kamenov, Ž. (2017). Kako se dobro posvađati? Komunikacija prilikom sukoba u ljubavnoj vezi. U: Salkičević, S., Huić, A., Parmač Kovačić, M. i Rebernjak, B. (Ur.) PsihoFESTologija 2 - psihologijska znanost na popularan način. Zagreb: Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet. Literatura Kako se dobro posvađati? Postoje svađe nakon kojih osjećamo olakšanje jer smo ispoljili neku sakr ... Komunikacija u partnerskim odnosima: Kako se dobro posvađati? ... . U: Salkičević, S., Huić, A., Parmač Kovačić, M. i Rebernjak, B. (Ur.) PsihoFESTologija 2 - psihologijska znanost na popularan način. Zagreb: Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet. Literatura Kako se dobro posvađati? Postoje svađe nakon kojih osjećamo olakšanje jer smo ispoljili neku sakrivenu emociju ili riješili problem, te s...

INFORMACIJA

AUTOR
Uvodić-Vranić, Ljubica
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako se dobro posvađati.pdf

OPIS

Priručnik za poboljšanje kvalitete življenja, partnerskih, obiteljskih i poslovnih odnosa Knjiga Ljubice Uvodić-Vranić nastala je iz kreativno koncipiranih susreta udruge Petkom u 5 i pregled je pedeset životnih i za život važnih tema kojima su se sudionici susreta bavili. Poput male enciklopedije životnih mudrosti, knjiga pomaže da osvijetlimo one dijelove svoje spoznaje koji su igrom slučaja ostali neosvijetljeni znanjem i omogućuje nove pozitivne pomake u osjetljivim područjima života, Knjiga Kako se dobro posvađati primjer je kako jednostavno i zorno nepsiholozima objasniti psihološke teme i pritom zadržati dostojanstvo struke. Stručna je vrijednost knjige u tome što primjeri proizlaze iz dugogodišnjeg teorijskog i praktičnog iskustva autorice, pa će ovakav priručnik biti koristan ne samo psiholozima u radu s nepsiholozima nego i svima koji žele dobiti uvid u neke psihološke teme. Kvalitetan, zanimljiv i zabavan, pomalo metaforički priručnik, s poglavljem O pojedincu i grupi, osobito će biti koristan voditeljima grupa, ZNAS, JA IMAM PETAK Velika je moja prednost pred mnogim poznanicima. Evo, naprimjer, ti čekaš vikend kao spas od protekloga tjedna. Prošli tjedan natovarili su te problemima, brigama i pokojim veselim trenutkom, životnim velikim i malim odlukama. Očekuješ da će ti vikend, taj čarobni vikend donijeti toliko potreban predah i mir, pa možda čak i rješenje za nešto dotad nerješivo. E, vidiš, ja imam petak. Dođem u najtopliju sobu koju znam i među ljude koji su više različiti nego slični. Tamo se događa nešto tako divno, a tako jednostavno. Jedna dobra žena otvara nam ormariće u kojima spavaju misli. Otvara ih polako i pušta da polete sobom. Isprva su to njezine misli. Osjećam kako me obavijaju i sjednu mi na rame, pomiluju uši, uđu u glavu i tamo ostanu. Onda i mi otvaramo svoje ormariće i naše se misli šuljaju. Neke glasno, a neke ostaju tihe, ali itekako prisutne. Ima dana kad je ormarić prazan, ali ne brinem se. napunit ću ga mislima svojih prisutnih prijatelja. Sve misli lete, dodiruju se, od svake se sačuva barem nešto, obogaćuješ se. Tako moj vikend nema teret kao tvoj. Ja ga dočekujem mirno, puna energije, spremna za sva djela. Imam dva dana otvorena za prijatelje i sebe. 0, da, ostaju problemi, ali su vedrijih boja i premostivi, nisu tako snažni. Jesi skužio/la? Ja imam petak, bolje rečeno petak ima mene.

Želite li pročitati knjigu?Kako se dobro posvađati u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Uvodić-Vranić, Ljubica. Čitati Kako se dobro posvađati Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE