Miris kiše na Balkanu

Miris kiše na Balkanu - Kuić, Gordana | Caritasspiritistcenter.org

...še na Balkanu Miris kiše na Balkanu je srpska dramska serija snimljena prema istoimenom romanu Gordane Kuić ... Miris kiše na Balkanu knjiga autora Kuić, Gordana - VBZ ... ... . Serija obuhvaća razdoblje od 1914. do 1945. godine i prati život članova obitelji Salom, sefardskih Židova koji su došli u Sarajevo krajem 17. stoljeća. Serija je snimana u Beogradu, Pančevu, Sarajevu i Dubrovniku . Radnja Miris kise na Balkanu: With Mirka Vasiljevic, Aleksandra Bibic, Sinisa Ubovic, Renata Ulmanski. Trials and tribulations of a Jewish family from Sarajevo during turbulent times between 1914 and 1945. Menu M ... Miris kiše na Balkanu (serija) - scena 1 - YouTube ... . Trials and tribulations of a Jewish family from Sarajevo during turbulent times between 1914 and 1945. Menu Miris kiše na Balkanu - Životi članova obitelji Salom, židova nastanjenih u Sarajevu još od kraja sedamnaestog stoljeća - Pogledajte video i opis za film Miris kiše na Balkanu (Miris kiše na Balkanu) Trebamo i tvoju ocjenu 'Miris kiše na Balkanu' najprije je ekraniziran kao uspješna istoimena serija. Od obilja m...

INFORMACIJA

AUTOR
Kuić, Gordana
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Miris kiše na Balkanu.pdf

OPIS

U širokim kroničarskim obrisima G. Kuić prati događa je koje proživljava jedna jevrejska obitelj, nastanjena u Sarajevu, i to od izbijanja Prvog svjetskoga rata, pa do oslobođenja nakon Drugog rata. „Naše sefarde (španske i portugalske Jevreje) obilježavala je slična sudbina kao i njihove sunarodnike širom svijeta, ali autorica nije težila za nekom globalnom slikom. Jednostavno ona je pedantno odslikala moralno-psihološke portrete jedne sefardske familije, sve one sitne svakodnevne događaje koji su bili toliko važni na privatnome planu, njihovo „miješanje sa inovjercima, te toleranciju koja ih je prenijela do novijega vremena.

Želite li pročitati knjigu?Miris kiše na Balkanu u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Kuić, Gordana. Čitati Miris kiše na Balkanu Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE