O čemu govorim kada govorim o trčanju

O čemu govorim kada govorim o trčanju - Murakami, Haruki | Caritasspiritistcenter.org

...ti iskreno o trčanju značilo je (gotovo) isto što i pisati o sebi ... O ČEMU GOVORIM KAD GOVORIM O TRČANJU - Murakami ... . I zato nikome neću zameriti ako ovu knjigu bude čitao kao neku vrstu memoara koji se drže teme trčanja. Murakami ispisuje, kako ih sam naziva, memoare o trčanju i pisanju, telu disciplini, upornosti i iskušenjima, zadovoljstvu i patnji. Haruki Murakami. O čemu govorim kada govorim o trčanju. Zato ću se ograničiti na nekoliko sljedećih rečenica. Naslov ove knjige dugujem zbirci kratkih priča O čemu govorim ka ... O čemu govorim kad govorim o trčanju | Delfi knjižare | Sve dobre... ... . Naslov ove knjige dugujem zbirci kratkih priča O čemu govorim kada govorim o ljubavi, jednoga od meni najdražih pisaca, Raymonda Carvera. I onda se pojavi „O čemu govorim kada govorim o trčanju" (u daljem...

INFORMACIJA

AUTOR
Murakami, Haruki
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
O čemu govorim kada govorim o trčanju.pdf

OPIS

Kad je 1982. prodao svoj jazz bar kako bi se posvetio pisanju, Murakami je počeo trčati, radi održavanja kondicije. Godinu kasnije, već je istrčao dionicu od Atene do Maratona, a potom i brojne druge maratone i triatlonske utrke. Sad se odlučio spojiti pisanje i trčanje i opisati kako mu je trčanje utjecalo na život i – što je još važnije – na pisanje. Ovo intimno sjećanje je i dnevnik treninga i putopis, a govori o četveromjesečnim pripremama za Newyorški maraton 2005. godine. Murakami nas vodi na put od tokijskog parka Jingu Gaien, gdje je svojedobno dijelio stazu sa sudionikom olimpijade, do rijeke Charles u Bostonu, gdje se našao među brucošicama s Harvarda koje su trčale brže od njega. Neobična, sportska prizma čitatelju nudi široku panoramu sjećanja i zanimljivih uvida u Murakamija: trenutak kad se odlučio postati pisac, najveće trijumfe i razočarenja, strast prema starim LP pločama i postavljanje osobnog rekorda nakon pedesete godine života, a potom je slijedio neminovni pad tjelesnih mogućnosti.

Želite li pročitati knjigu?O čemu govorim kada govorim o trčanju u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Murakami, Haruki. Čitati O čemu govorim kada govorim o trčanju Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE