Mitologija Grčke i Rima

Mitologija Grčke i Rima - Seemann, Otto | Caritasspiritistcenter.org

...obrađuje grčku mitologiju s osvrtom na jednakosti i različitosti u rimskoj mitologiji ... Bibliografija - Mitologija - Stara povijest ... . Također govori o najvećim umjetničkim djelima antike koja su obradila najpoznatije mitološke motive. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Mitologija Grčke i Rima autora Seemann, Otto. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Mitologija Grčke i Rima:mitovi i legende klasičnog sveta by Arthur Cotterell, Milena Mićović (Translator) 3.71 · Rating details · 7 ratings · 2 reviews „Antički Grci bili su veliki stvaraoc ... Mitologija Grčke i Rima | Delfi knjižare | Sve dobre ... ... .71 · Rating details · 7 ratings · 2 reviews „Antički Grci bili su veliki stvaraoci evropskih mitova. Oni su nam čak dali ime kojim mi danas nazivamo čudesne priče ispričane o bogovima, herojima, ljudima i životinjama. Mitologija Grčke i Rima - mitovi i legende klasičnog sveta. Artur Koterel (autor) 1980 din. U korp...

INFORMACIJA

AUTOR
Seemann, Otto
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Mitologija Grčke i Rima.pdf

OPIS

Mitovi se mogu opisati kao priče o rođenju, životu i aktivnostima starih bogova, heroja i polubogova. I mitovi i legende razlikuju se od popularnih priča po tome što se ne temelje na imaginaciji, nego na nekoj prethodnoj realnosti, bila to često ponavljana faza prirode ili različita i stvarna pojava. Često je iznimno teško spoznati pravo sjeme mita zbog brojnih dodavanja i izmjena koje su unijeli pjesnici. Zato nije lako odgovoriti na pitanje je li neka određena tradicija mit. S jedne strane, u bogu, polubogu ili heroju vidimo uveličane nadljudske osobine, dok s druge uporaba legendi u raznih naroda ukazuje na djelovanje prirode. Bogovi nadmašuju ljude ne samo ljepotom i veličanstvenošću, nego također snagom i silinom. Kada Zeus protrese svoje božanske uvojke, protrese se čitav Olimp. I drugi bogovi imaju veliku snagu. S obzirom na tjelesnost, ograničeni su prostorom i ne mogu biti sveprisutni. Ali to je ograničenje daleko manje nego u smrtnika jer velike udaljenosti mogu prijeći brzinom munje. U trenu se Atena spustila s Olimpa do Iteje, a bog mora Posejdon u tri ili četiri koraka prelazi put od Samotrakije do Egeje na Eubeji. Bogovi su mogli vidjeti i čuti na velikim udaljenostima. Upućivale su im se molitve sa svih mjesta neovisno o njihovoj osobnoj nazočnosti. Na sličan je način Zeus, sa svojeg visokog trona na Olimpu, vidio sve što se događa među ljudima. Sjedeći na najvišem vrhu planine Ida, pratio je sva zbivanja u bitki koja je bjesnila pred Trojom.

Želite li pročitati knjigu?Mitologija Grčke i Rima u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Seemann, Otto. Čitati Mitologija Grčke i Rima Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE